Bilecik Şeyh Edebali türbesinin bahçesinde oluşturulacak "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi" projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
Yoğun kışın ardından duran çalışmalar Osmanlı padişahlarının heykellerinin yer alacağı ve Osmanlı tarihi ile Bilecik tarihini anlatılacağı "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi" inşaat çalışmaları hız kazandı. Alanda 1’inci Padişah Osman Bey’den son Padişah Vahdettin’e kadar olan Osmanlı padişahlarının teker teker çeşitli kabartmalar, simgelerle beraber Osmanlı kültürünü anlatılacak. Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan proje bitiminde ziyaretçilere Osmanlı Devleti tarihinde 36 padişah dönemleri yer alacak. Kontrollüğünü Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yaptığı ve ihale bedelinin 2 milyon 500 bin TL olan proje kapsamı içersin tarih şeridinin uzunluğu 152 metre ve toplam 700 metre kare kapalı alana sahip. Bunun haricinde alan 6 bin 500 metre kare ve yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik alan ise tamamen peyzaj alanı olarak düzenlenecek. Bunun yanında alan içinde inşaatı halen devam eden 100 metrekarelik Osmanlıyı Bilecik’i anlatan 3 boyutlu bir sinevizyon binasında 10 dakika tanıtım olarak, Bilecik’in fethini, Osmanlı Devletinin kuruluşunu izleyecekler. Alan içerisinde Nilüfer havuzları, gül bahçeleri, lavanta bahçeleri ve çim alanları da bulunacak
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türkiye’de de açık hava müzeciliği anlamında ilk olacağını belirterek, "Tarih şeridi noktasında da en uzun tarih şeridi projelerinden birini gerçekleştiriyoruz. Bilecik’te inanç turizmi de üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Bu kapsamda ülkemiz ve şehrimiz için büyük bir değere sahip olan Şeyh Edebali Türbesini, yakın bölgesinde gerçekleştireceğimiz Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesiyle Bilecik’i turizm anlamında daha da canlandıracağız" dedi.