Bilecik’te yaz aylarının gelmesi ile bahçelerde hareketlilik başlarken, vatandaşların en çok tercih ettiği çiçek türü Horoz İbiği olduğu belirtiliyor.
Bilecik Hürriyet Mahallesi’nde her pazartesi günü kurulan Kapalı Pazar girişinde senelerce balkon ve bahçe çiçeği satışı gerçekleştiren Çiçekçi Selahattin Şahin, Bileciklilerin bahçelerinde tercih ettiği çiçek türünü Horoz İbiği olduğunu belirtti. Şahin, “Horoz ibiğinin yanı sarı müşteriler, Kaz Ayağı, Ateş, Sardunya gibi çiçekleri tercih ediyor. Peyzaj çalışmalarında Küpeli diye tabir edilen çiçeğin de alımı çok oluyor. Şimdi mevsimi geçtiği için Kasımpatı da çok alınıyor ve peyzajdan onlar da çok kullanılıyordu” dedi.
“HOROZ İBİĞİNDEN SONRA TERCİH GÜL”
Müşterilerinin Horoz İbiğinden sonrası en çok gül tercih ettiğinin belirten Şahin, “Gül ve Şeker lalelerinin satışı çok oluyor. Gül satışlarımız da iyi ama müşteriler renk seçeneklerine özel gösteriyor. Gül bakımı biraz da kolaydır diğer türlere göre. Apartmanlarda oturanlar veya sitelerde oturanlar girişlere genelde gül dikiyor. Hem görüntü açısından hem de gülün zarafetinden” dedi.
“EV HANIMLARI ÇİÇEKLERİ ALDIĞI ZAMAN ÇOK İYİ BAKMALARI LAZIM”
Ev hanımlarına uyarıda bulunan Çiçekçi Selahattin Şahin, “Ev hanımları çiçekleri aldığı zaman çok iyi bakmaları lazım. Zaten kendileri de alırken bize soruyorlar, ’balkon veya bahçede mi’ olur diye. Biz de ona göre gereken bilgiyi veriyoruz. Çiçekleri şu saatlerde sulayın, su ilaçları kullanım diye uyarınca ona göre bakım yapılıyor. Bizlerden bakım için takviye ilaçları da alanlar oluyor. İlaçların fiyatları 5 TL, ama kullanımı 1 sene sürüyor” dedi.