Bilecik’te senelerce tavukçuluk yapan Sezgin Yıldız, havaların ısınmasının ardından piknik sezonunun başlaması ile birlikte tavuk fiyatlarının arttığını belirtti.
Yıldız, bu aralar tavuk fiyatlarının yükseldiğini ve et fiyatlarına yaklaştığını ifade ederek, “Malum piknik zamanı başladı. Izgaralık tavuk fiyatları baya yükseldi. Asgari ücrete zam gelmiyor ama et ve tavuk ürünlerine devamlı zam geliyor. Sadece et ve tavuk değil diğer gıda ürünlerine de zamlar geliyor. Vatandaşın hali kötü, işler yavaş, esnafın hali perişan durum böyle” dedi.
EN ÇOK KANAT SATILIYOR
Bilecik’te pikniğe giden vatandaşların genellikle tavuk kanadı aldıklarını aktaran Yıldız, “Piknik zamanı olduğu için en çok ızgaralıklar gidiyor, kanat, pirzola gibi ürünler satılıyor. Müşteriler daha çok hangisi ucuzsa onu tercih ediyor. Sakatat ürünlerinde ise, tavuk ciğeri, taşlık satılıyor ama bu aralar onlarında fiyatları yükseldi. Bu gidişle artık onları da yiyemeyecekler. Vatandaş yemeyecek o zaman fiyatlar düşer bence” diye konuştu.
“KUŞ GRİBİ SÖYLENTİLERİ SATIŞLARI ETKİLEDİ”
Yıldız, bu sıralar tekrar kuş gribi söylentilerinin çıktığını da hatırlatarak şöyle konuştu:
“Fiyatların yükselmesi ve "kuş gribi tekrar başladı" diye çıkan iddialar satışları olumsuz etkiledi tabi ki. Ama bizim ürünlerimizde bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Vatandaşlar geçtiğimiz sene kuş gribi sebebiyle baya bir tavuk ürünlerinden uzak durmuştu. Bu senede aynı sıkıntılar olmaz inşallah.”