Bilecik, ’’Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015’’e ev sahipliği yapacak.
Başbakanlık himayesinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Yeşilay öncülüğünde ’’Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015’’ 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü yapılacak olan açılışla başlayacaktır. Organik üretim, gıda takviyeleri, sağlıklı beslenme, gibi konularda akademik, güvenilir ve daha berrak bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen zirvede, son dönemin önemli konu başlıklarından olan doğal beslenme, organik tarım gibi konular kapsamlı olarak masaya yatırılacaktır.
Konu hakkında açıklama yapan Tarım Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran, zirvenin Başbakanlık himayesinde, 8 Bakanlık ile 20’ye yakın üniversite’nin işbirliği içerisinde hazırlandığı belirtti. Doran, “Zirve konusunu teşkil eden alanlarda günümüzde büyük bir kavram kargaşası ve bilgi kirliliği yaşanmakta, insanlar doğal denilerek sunulanları düşünmeden alabilmekte ve kullanabilmektedir. Bu tür kargaşaların önüne geçilmesi, konunun uzmanları tarafından işlenmesi ve tartışılması, uzman olmayan kesimlerin ve tüketicilerin yanıtılmalarının önlenmesi önemli bir sorumluluk olarak görülmektedir. Disiplinler arası bilgi ve tecrübelerin bilimsel veriler ışığında tartışılması, elde edilen bilgilerin toplumun tüm kesimleri ile paylaşılması büyük önem taşımaktadır. Uluslararası katılımlı bu program aynı zamanda bölgemizin ulusal-uluslararası anlamda tanıtımı ve tarımsal kalkınmanın sağlanması açısından ayrı bir önem taşımaktadır” dedi.
20 Mayıs 2015 Bilecik’te açılışı gerçekleşecek zirvenin, daha sonraki 21-22-23 Mayıs günlerde Sapanca’da devam edeceği bildirildi.