Osmaneli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, kahvehanelerde öğrenci velileriyle bir araya gelmeyi amaçlayan ’Bilinçli babalar sağlıklı nesiller için bir akşam sohbeti’ projesi devam ediyor.
Osmaneli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, gündüz ulaşamadıkları velilerle, akşamları bir plan doğrultusunda şehir merkezinde bulunan kahvehanelerde buluşmayı amaçladıkları anlattı. Özellikle her hafta çarşamba ve cuma günleri saat 20:00 ile 22:00 arasında okul müdürleri ve rehber öğretmenlerle birlikte sırasıyla ilçedeki bütün kahvelerimizi ziyaret ederek velilere ulaştıklarını belirten Ekinci, "Velililerimiz ile çocuklarımızın geleceği ile ilgili bilgi paylaşımlarında bulunmak ve eğitimde ailenin ve özellikle de babanın rolünün önemini vurgulamak istiyoruz. Çocuklarımızın eğitiminde başarılı olmalarında etkili olan ortamlar aile, okul ve yaşanılan çevredir. Bu 3 ortam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmakla beraber çocuğun eğitiminde en önemli görev aileye düşmektedir. Yapılan araştırmalar, huzurlu ve mutlu ailelerde yetişen çocukların okul ve iş yaşamında daha başarılı olduklarını göstermiştir. Bundan dolayı anne-babalara çocuklarıyla ilgili hangi konularda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtip eğer sıkıntı yaşıyorlarsa nasıl yardımcı olunabilir, nasıl çözüm bulunabilir bunları belirtmektir. Çünkü aile içindeki sağlıklı iletişim ortamı ve huzur, çocuğun gelişimini olduğu kadar, okul başarısını ve arkadaşlarıyla ilişkisini etkiler" dedi.
Kahvehane ziyaretlerinde velilere, çocuklarının başarısı için bakış açılarını değiştirmelerini öneren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, "Çocukların daha çok sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var. Her insan değerlidir, her anne babanın çocuğu da değerlidir. Çocuk zihnini ayakta tutan, anne ve babanın bakış açısıdır. Bu bakış açının daha sağlıklı işleyebilmesi için velilerimizi, çocuklarımızın ruhsal, sosyal, zihinsel gelişmelerinin sağlıklı olabilmesi, akademik yönden başarılı olabilmesi için okul ile sürekli işbirliği içinde olmalarını, çocuklarınızla ile ilgili her türlü bilgi için okul idaresi ve rehberlik servisi ile iletişim kurmalarını, sınıf öğretmenleri ve ders öğretmenleriyle olumlu ilişkiler kurmalarını ve okulu ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
Yapılan kahvehane ziyaretlerine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, okul müdürleri ve psikolojik danışmanlar katıldı.