Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “9 Mahalleye 9 Konak” projesi kapsamında yapılacak olan Yediler Mahalle Konağı temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Temel atma törenine; İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Buğra Levent, Muhtarlar, AK Parti Milletvekili Adayı Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.
Yediler Mahallesi eski polis karakolunun yanına inşa edilecek Mahalle Konağının temel atma töreninde konuşan Mahalle Muhtarı Kahri İnci, mahallelerine yapılan sentetik yüzeyli çim saha, yol ve kaldırım yenileme çalışmaları ile mahalle konağı yapımı için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya ve ekibine teşekkür etti.
Daha sonra konuşmak için kürsüye gelen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; Mahalle Konakları, Kültür Merkezi, okul inşaatları, peyzaj çalışmaları, sentetik yüzeyli çim sahalar ve altyapı çalışmaları gibi yapımı tamamlanan ve tamamlanmasına çok az kalmış olan projeler hakkında bilgi verdi. Konuşmasında genel ve yerel siyasetin birleşmesi ile gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek projelerin Bozüyük için önemine ve gerekliliğine dikkat çeken Başkan Bakıcı “Yıllardır yapılamayanları yapıyoruz, yönetime geldiğimizden itibaren geçmiş yöneticilerin yapacağız dediği üniversite için ilk başta yer tahsisi olmak üzere ne gerekiyorsa yaptık. Milletvekilimiz Dr. Fahrettin Poyraz ve hükümetimizin desteği ile üniversite inşaatı için 4 milyon lira ödenek hesaba yatırıldı. İnşaatın kabası nerdeyse bitmek üzere. Bizler tüm yatırımların Bozüyük’e gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Kültür Merkezi’nin yapımının devam ettiğini ve yüzde 90 oranında tamamlandığını, 3 milyon lira maliyeti olan bu proje için hükümet tarafından yüzde 50 hibe desteği aldıklarını da söyleyen Başkan Bakıcı “inşallah bu projemizi de bu yıl içerisinde hayata geçirerek siz değerli halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.
Yediler Mahallesi’ne yapılacak seyir terası ve temeli atılan Mahalle Konağı hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı “Bizler her mahallemizi güzelleştiriyoruz, mahallelerin ihtiyaçlarına göre projeler yapıyoruz” diyerek Konağın hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Konuşmanın ardından tekbirler getirilerek kurban kesildi ve dualar edildi. Daha sonra Kaymakam Şakalar, Başkan Bakıcı, AK Parti Milletvekili adayları Eldemir ve Kurtulmuş’un hep birlikte butona basmasıyla konağın temeline ilk beton atıldı.