Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Sait Şahin Bingöl’ün Karlıova ilçesinde “Halk Programı”na katıldı.
Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Sait Şahin, Dörtyol mevkiinde “Halk Programına” katıldı. Hüdapar İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, programda yaptığı konuşmada bağımsız adayı Sait Şahin’i destekleyeceğini belirtti.
Sait Şahin de yaptığı konuşmada, Bingöl’ün sahipsiz kaldığını belirterek, “Değerli kardeşlerim bizler Mecliste Karlıova’mıza, Bingöl’ümüze sahip çıkmak için buradayız. Çünkü Bingöl sahipsiz kaldı. Kalkınmada Türkiye’de sonda beşinci sıradayız. Kalkınma bakanı Bingöllü bir hemşerimiz ama diğer illere nazaran kalkınmamış bir şehir” diye konuştu.
CHP’yi eleştiren Şahin, “Bu devlet kurulurken CHP’nin Kemalist zihniyeti en çok doğu illerini mağdur etti. Her yönüyle mağdur etti. Eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, sanayileşmesiyle, istihdamıyla, kalkınmasıyla ve insan olarak yaşamasıyla mağdur etti. Devlet bu açığını kapatması gerekirken, buraları öncelemesi gerekirken, devlet halen batıyı önceliyor. Eğitimin, sağlığın, ulaşımın kalitesini batıya artırıyor ve Bingöl yine mahrum, yine sahipsiz” ifadelerini kullandı.
PKK’yı eleştiren Şahin, “Kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak görenler de ayrıca zalimleşti. Madem bu halkın haklarını savunuyorsunuz, neden bu halk sizden korksun, neden yollarını saatlerce uzatsın. Bunlar geçmişin mazlumuydu, bugünün zalimi oldu. PKK köylere giderek buradan Hüdapar’ın desteklediği adaylara oy çıkarsa sizlere ceza keseriz diyor. Ama bu halk bunlara da boyun eğmeyecektir” dedi.
Şahin, “Hiç kimseye bağlı olmadığından dolayı korkmayıp çekinmeyen, gözden düşerim korkusu yaşamadan, ihale kaybederim endişesi ve kendi adamlarını ve akrabalarını yerleştiremem korkusu yaşamadan, mecliste bağımsızca adalet arayacak, haklarınızı arayacak, bir bağımsız aday tercihiniz var. Ve bu yüzden bizde Mecliste söyleyecek sözümüz var diyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.
Program sonrası Şahin ve beraberindekiler geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı Murat Akansu’nun kabrini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.