HÜDA PAR’ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, bağımsız adayların oy pusulasında isimlerinin okunmayacak kadar küçük yazıldığını ifade ederek "Bu adaletsizliği burada kınıyoruz" dedi.
Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’ndeki İMKB Mustafa Kemal Paşa İlkokulu’nda 1094 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullanmadan önce Yüksek Seçim Kurulu’nun oy pusulası üzerindeki adaletsizliğini kınayan Şahin şunları söyledi:
"Bir taraftan silah baskı tehditle seçime soktuğu seçmenin diğer taraftan iktidar gücünü kullanarak seçmenin özgür iradesi üzerinde baskı kurduğu bir ortamda biz YSK’nın da zulmünü yaşıyoruz. YSK da seçmenin eşit bir şekilde özgürce oyunu kullanabileceği bir seçim ortamı maalesef hazırlamadı. Bu adaletsizliği buradan kınıyoruz."
Oy kullandıktan sonra okul önünde basına açıklamada bulunan Şahin, "Bugün 7 Haziran uzun bir süredir sahada çalıştık seçimler için hazırlandık Rabbim inşallah seçimleri özelde Bingöl’de genelde bütün Türkiye’ye hayırlı kılsın. Tabi Türkiye’de maalesef seçimler halen halkın özgür iradesiyle oyunu kullandığı seçim değil. Bu sorun sadece elinde silah olduğu yerlerde seçmen iradesini etkileyen, baskıyla tehdit eden örgütten kaynaklanan bir sorun da değil, iktidarın da seçmen üzerinde sahip olduğu güç ile baskı oluşturduğu seçim maalesef. Bugün YSK’nın da oy pusulasında seçmen iradesinin özgürce, rahat bir şekilde oyunu kullanabileceği adil bir ortam hazırlamadığına şahit olduk. Partilerin isimleri 14-16 punto yazıyla yazılırken amblemleriyle yer alırken bağımsız adayların resimleri yoktu ve bununla birlikte okunmayacak derecede 8 puntoyla yazılmış olduğunu gördük. Bir tarafta devletin bir taraftan elinde silah etkin gücün seçmen iradesini baskı altında tuttuğu bu doğrultuda adil olmayan seçimlerin yaşandığına şahit oluyoruz. Her şeye rağmen Rabbim hayırlı kılsın" diye konuştu.