Bingöl’de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 6 aylığına çalıştırılmak üzere kura ile alım işçi alımı yapıldı. Bin kişilik işe 4 bin 644 kişinin başvurduğu öğrenildi.
Bingöl’de, TYÇP kapsamında, İş-Kur aracılığıyla Orman İşletme Müdürlüğü ve bağlı şefliklerde 6 aylığına çalıştırılmak üzere alımı yapılacak bin kişilik kontenjana, 4 bin 644 müracaat etti. Bu sabah saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda İş-Kur ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde noter kurasıyla alımı yapılacak kişiler belirlendi. Spor salonunu dolduranlar, kura çekimini büyük bir heyecanla takip ederken, kurada adı çıkanların büyük sevinç, ismi çıkmayanların ise üzüntü yaşadığı görüldü.
Bingöl merkez için 500 kişilik alıma bin 819 müracaatın yapıldığını belirten Orman İşletme Şefi İbrahim Börü, tüm alımların kurayla belirlendiğini söyledi.
İşe alınacakların 6 aylığına istihdam edileceğini belirten Börü, "İşe başlama tarihi 15 Nisan, bitiş ise 14 Ekim 2015 olarak planlanmıştır. Bingöl merkez ve ilçelerde yapılacak alımların tamamı noter kurasıyla belirlenmiştir" dedi.