Bingöl’de kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 47,94’ünü alan Adalet ve Kalkınma Partisi 2, 40,99’unu alan Halkların Demokratik Partisi 1 milletvekili çıkarabildi.
Türkiye, Pazar günü sandık başına gitti. Bingöl’de de sabah saat 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. İl geneli 703 sandıkta yapılan oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. 2002’den buyana girdiği her seçimde Bingöl’de 3-0 yapan, 2011 seçimlerinde ise HDP’nin desteklediği bağımsız adayın kazanmasıyla 2-1’lik sonuçla karşılaşan Adalet ve Kalkınma Partisi, Bingöl’de bir vekili kaptırdığı 2011 seçiminde yüzde 67.06 oy alan AK Parti, 2015 seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 47,26 aldı. Açıklanan sonuçlara göre, Şebnem Koçakelçi ve Enver Fehmioğlu Bingöl’den AK Parti milletvekili oldu.
Türkiye geneli yüzde 13 oy alarak barajı geçen HDP, Bingöl’de yüzde 41,26 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Bingöl’de HDP birinci sıra adayı Hişyar Özsoy meclise gidecek isim oldu.
ŞEBNEM KOÇAKELÇİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ
1977 Bingöl doğumlu olan Koçakelçi, eğitim hayatına lise 3. sınıfa kadar Bingöl’de devam etti, ortaöğrenimini Kocaeli’de tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İşletme (MBA) yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Çalışma hayatına Gen-Pa Holding pazarlama departmanında başladı. Bingöl, Kocaeli ve İstanbul’da faaliyet gösteren aile şirketlerinde genel müdür yardımcılığının ardından halen genel müdürlük yaptı. Siyasi hayatına 2004 yılında AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak başlayan Şebnem Koçakelçi, sırasıyla, Ataşehir kurucu yönetim kurulu üyeliği, 29 Mart 2009 yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Meclis üyeliği adaylığı, 2009 yılında gerçekleşen AK Parti İstanbul İl Kongresi ile İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdürdü. KADEM, MTTB, Dünya Yetimler Vakfı gibi çeşitli vakıflarda da rol aldı.
ENVER FEHMİOĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ
Fehmioğlu, 1 Şubat 1956 yılında Bingöl ili Genç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Genç ilçesinde, lise öğrenimini Bingöl Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenimini 1980 yılında Kütahya Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. Samsun, Manisa ve Gümüşhane’de öğretmenlik yaptı. 1985-2007 yılları arasında Genç Halk Eğitimi Merkezi’nde idareci olarak çalıştı. 2007 yılında emekli oldu, evli ve 6 çocuk babasıdır.
HİŞYAR ÖZSOY’UN ÖZGEÇMİŞİ
Özsoy, 1977 yılında Bingöl’e bağlı Yeniköy’de doğdu. İlk ve ortaokulu Bingöl’de tamamladıktan sonra 1993 yılında İstanbul’a göç etti. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü 2002 yılında derece ile bitirdikten sonra Amerika Teksas-Austin Üniversitesi’nin başarı bursu ile mastır ve doktora yapmak üzere ABD’ye gitti. 2004 yılında master, 2010 yılında siyaset sosyolojisi, siyaset antropolojisi ve Ortadoğu siyaset çalışmaları alanında doktora derecesini aldı. Hişyar Özsoy’un uluslararası hakemli dergi ve yayınlarda yayınlamış makaleleri bulunmaktadır. Özsoy doktora çalışmalarına devam ederken 2005-2008 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Dış İlişkiler Koordinatörü ve Siyasi Danışman olarak da çalıştı. 2010 yılında Amerika Yüksek İlimler Akademisi’nden kazandığı başarı bursu ile doktora sonrası çalışmalar yapan Özsoy, 2011 yılından itibaren Michigan Üniversitesi’nde (Flint) öğretim üyesi olarak çalışmakta, siyaset sosyolojisi, siyasi ve kültürel antropoloji, toplumsal ve siyasal dönüşüm ile Ortadoğu tarihi ve siyaseti konularında dersler verdi.