Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile ’Mutlu kadından huzurlu topluma’ konulu konferans düzenlendi.
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin eşi Pervin Barakazi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Adaklı Kaymakamı Yasin Yunak, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek’in eşi Cemile Şimşek, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol’un eşi Oya Akyol, Adaklı Kaymakamı Yasin Yunak’ın eşi Elif Ayla Yunak, Belediye Meclis üyesi ve Bingöl Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç ile Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.
Programda hayat hikayesini anlatan ilahiyatçı, eğitimci yazar Nurten Ceceli Alkan, kadının ilim sahibi olması gerektiğine vurgu yaparak, "Huzurlu bir toplum için güzel ameller üreten kadınlar olmamız gerekiyor. Kendimize, etrafımızdaki herkese ve yaratılmışların tümüne karşı merhametli olma becerimizi geliştirmeliyiz. Zira Peygamber Efendimiz (sav) ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez’ diyor. Eğer kadın tebessüm ediyorsa, mutluysa ve huzurluysa toplum huzurludur. Birinci sorumluluğumuz toplumun huzurudur. Evden çıkan herkesin, huzurla çıkacağı bir ev ortamı oluşturmak, bunun için de tebessüm etme becerimizi geliştirmek gibi bir sosyal sorumluluğumuz var" dedi.
"ERKEKLERLE BİZ AYNI DEĞİLİZ"
Kadınların çalışarak iş dünyasının içinde yer almalarını desteklediğini, ancak bu durumun kendi fıtri dünyalarındaki özelliklerini yok etmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Alkan, şunları söyledi:
"Çok net eminim ki erkeklerle biz aynı değiliz. Eşit değiliz değil, aynı değiliz. Empati becerimizi, duygu tahlili ile ilgili becerimizi, duyguları dillendirme ve karşıdakini anlama becerimizi iş hayatının içine sokmamız gerekiyor. Ancak o zaman bizim topuk seslerimiz bu dünyada bir ahenk oluşturur. Kadın üretmek üzere yaratılmış. En önemli özelliği bu. Allah kadına bütünü görme becerisi vermiş. İşte o yüzden diyoruz ki, biz üretmek için varız. Kadın eşittir hayat. Bir de şunu söylemek istiyorum; hayatta yapacağınız, kendinize en fazla zarar verecek olan şey, iltifatı beklemektir. İltifatı istiyorsanız, söylemeleri için ortamı oluşturmanız gerekiyor. Fark etmemesi, sizi görmediği, önemsemediği demek değil. Beynindeki önemli şeylerin yeri farklı oluyor insanların."
Kadınların en temel sorumluluklarından birisinin üretmek olduğunu hatırlatan Alkan, konuşmasının son kısmında ise kadınların yaptıkları iş ne olursa olsun sosyal problemler ve onların çözümleri üzerine de düşünmeleri gerektiğini belirterek, "Kazanmak ve kazandığını başkaları için harcamak, sosyal problemlerin çözümü konusunda bir bilinç kazandırmak gerekiyor" şeklinde konuştu.
Nurten Ceceli Alkan’ın eşi Mehmet Alkan’ın verdiği müzik dinletisinin ardından program Nurten Ceceli Alkan’ın kitaplarını imzalamasının ardından son buldu.