Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, Beraat Kandili dolayısıyla tarihi Ulu Camii’nde program düzenlendi.
Ramazan ayının habercisi Beraat Kandili dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Adilcevaz’da da vatandaşlar camilere akın etti. Programda Ulu Camii İmamı Ramazan Güçlü vaazında Beraat Kandili’nin önemine değinerek, bu gecede bol bol dualar edilerek af ve mağfiret dilenmesi gerektiğini söyledi. İmam Ramazan Güçlü, "Beraat gecesini idrak etmek demek; her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen kâinatın yegâne sahibi yüce rabbimizin affediciliğini hatırımızda tutmak demektir. Allah’tan af dileyenin affedici, bağışlanma isteyenin bağışlayıcı olması gerektiğini bilmek demektir. Her sene Ramazan ayına on beş gün kala kapımızı çalan Beraat Kandili, Allah Teala’nın affına mazhar olmak kadar affedici olmayı da öğretir. Allah’ın hoşnutluğunu isteyenin, hiç kimseyi hor ve hakir görmeyeceğini, Allah’ın sevgisine ulaşmak isteyenin daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşıması gerektiğini hissetmesi demektir. Beraat’ın tek sahibi elbette yüce Allah’tır. Zira biz O’na yürüyerek gidersek, O bize koşarak gelir. Biz kendi yapıp ettiklerimizi bilir, suçumuzu itiraf eder, her türlü kötü amellerimizden gerçek manada tövbe ederek uzaklaşır, salih ameller ile O’na yönelirsek O’nun mağfiretinin bize ulaşacağında hiç şüphe yoktur" dedi.
Ulu Camii’nde düzenlenen Beraat Kandili programında Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şeriflerin okunmasının ardından, Adilcevaz Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramlar bulunuldu.
Programa Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, tüm halkın ve İslam aleminin Beraat Kandili’ni kutladı.
Ayrıca, yaşları ortalama 50 ve 65 yaş arası değişen vatandaşlar arasında Kur’an-ı Kerim’i hatim edenlere Belediye Başkanı Necati Gürsoy çeşitli hediyeler verdi.