Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi tarafından ilçe merkezinde oluşan park sorununu çözmek amacıyla parkmetre uygulaması başlatıldı.
Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçe merkezinde yol kenarına park yapan araçlardan dolayı yaşanan trafik sıkıntısı nedeniyle parkmetre uygulamasını başlattıklarını söyledi. Başkan Gürsoy, ilçe merkezinde yaşanan trafik sorununun önüne geçmek için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Parkmetre uygulamasındaki temel amacımız, çarşı merkezinde yoğunlaşan araç parkının önüne geçmektir. Bu uygulamanın araç sürücülerinin yanı sıra esnafımızın da işine yarayacağı kanaatindeyiz. Uygulama bu sabah itibarıyla başladı. Başlangıçta birtakım sıkıntılar olacaktır, ama zamanla insanların bu duruma alışacağı kanaatindeyim. Parkmetre uygulaması ile birlikte vatandaşlarımızın mağdur olmaması için PTT karşısı eski emniyetin yeri, Belediye Meydanı ve Halk Bankası arka kısmında bulunan köy minibüslerinin park alanı olmak üzere 3 farklı alanda ücretsiz otopark alanları tahsis ettik” diye konuştu.
Öte yandan, ücretsiz otopark alanlarının haricinde çarşı içerisine 20 dakika park yapan araçlardan ücret alınmazken, her bir saat için ise 2,5 TL park ücreti alınacak. Saati dolan araçların park ücretini ödememeleri halinde ise araç plakalarına cezai işlem yapılacağı bildirildi.