Dünyanın en büyük ikinci yiyecek-içecek şirketi olan PepsiCo yetkilileri tarafından, Bitlis’in Ahlat ilçesinde ki çiftçilere yönelik “Cips Patates” üretimi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ahlat Yatılı Ortaokulu (YBO) konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Ahlatlı çiftçilere, cips patates üretimi hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirme toplantısında Ahlat patatesinin kalitesine değinen Pepsico Yiyecek Şirketi Agro Müdürü Hakan Sarı, “Bu bölgeye yeni geliyoruz. Burada ki üretim verimliliğinden oldukça memnunuz. Sözleşmeli bir üretim yapıyoruz. Geçen sezon 4 bin ton üretim elde edildi. Bu yılki hedefimiz ise 17 bin ton cips patates üretimidir. Ahlat’ın toprak yapısının patatese uygunluğu, iklim değerlerinin uygunluğu ve çiftçilerin bilgi seviyesinin yeterliliği buradaki cips patates üretimimizde ki başarımızda oldukça etkili oldu. Desteklemeli sözleşmeli tarımdan tohum, gübre ve ilacı biz tedarik ederek, alıcı garantisi veriyoruz. Tedarikçi çiftçilerimizle sürekli irtibat içinde oluyoruz. Bilgilendirme seminerine ise PepsiCo şirket yönetimi olarak hepimiz katıldık” dedi.
Yapılan sunumların ardından karşılıklı görüş alışverişiyle birlikte bilgilendirme semineri sona erdi. Seminerin ardından Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve PepsiCo Avrupa Direktörü David Wilkison tarafından, Süleymanoğlu Tarım yetkilisi Halil Süleymanoğlu’na 2014 yılı içerisinde üretim yapan tedarikçileri içerisinde kaliteli üretimi verdiği için başarı belgesi verildi.
Düzenlenen toplantıya Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, çok sayıda çiftçi ve PepsiCo şirket yönetim kurulu üyeleri katıldı.