Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano Bisiklet Firması’nın organizasyonu ile Ahlat Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması’nın ikinci etabı başladı. Yarışmanın sonunda Elite Erkekler de;1’nciliği Macaristan’tan Zsolt Juhasz alırken, Elite bayanlar’da ise 1’nciliği İran’dan Faranak Parto Azar kazandı.
Yarışma öncesinde Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ve Ak Parti Bitlis Milletvekili Adayı Edip Safter Gaydalı, yarışmacılara başarılar dilediler.
İlçenin Kale Mahallesinde düzenlenen bisiklet yarışmasının startını Ak Parti Bitlis Milletvekili Adayı Edip Safter Gaydalı verdi. Büyük bir coşkuyla başlayan bugünkü yarışlar 11 tur üzerinden düzenlendi. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışlar oldukça heyecanlı anlara sahne oldu. Yarışmanın ardından değerlendirme yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Celal Siper Özdöl: “Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Ahlat etaplı yarışlarının birinci ve ikinci gününü tamamlamış olduk. Dün zaman karşı yarışımız vardı. Bugünde kros yarışlarımız vardı. Bugünde eksiksiz 48 sporcumuz vardı. Bayanlarda 7 erkeklerde ise 41 sporcumuz vardı. Bugün yine aynı parkurda 11 tur üzerinden yarışlar yapıldı. Yarışlarımız çok çekişmeli geçti. Önümüzde sadece tek bir yarış kaldı. Yarın yapacağımız noktadan noktaya yarışların ardından toplam zamanın üzerinden genel klasman birincileri ve dereceye giren sporcular belli olacaktır. Neticede genel klasmanda dereceye giren sporcular ülkelerine olimpiyat yolunda çok değerli puanlar kazandırmış olacaklardır” dedi.
Yarışmaya katılan sporculardan Erdinç Balemen: “Yarışmaya Ordu’dan katılıyorum. 4 gündür Bitlis’teyiz. Yarışmaların ilk günü Tatvan ilçesindeydik. Dün ve bugün ise Ahlat’ ta düzenlenen yarışlara katıldık. Yarışmalara çok sayıda da yabancı sporcu katıldı. Güzel bir parkurda yarıştık. Parkurun bir turu 4 kilometreydi. Toplamda 11 tur attık. Dereceye giren sporcuları kutluyorum. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sporculardan Bahtiyar Kara ise: “İlk gün Tatvan’da MTB yarışı yaptık. Dün Ahlat’ta zamana karşı yarıştık. Bugün ise güzel bir yarış yaptık. Oldukça güzel bir parkurda 11 tur attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışma sonunda dereceye giren sporculara protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Ahlat’ta Dağ Bisikleti Yarışlarının 2’nci gününde dereceye girenler ise şöyle sıralandı. Elite Erkekler de;1. Macaristan - Zsolt Juhasz, 2. Lüksemburg - Chirstian Helmig ve 3. Romanya - Lucian Logigan. Elite bayanlar; 1. İran-Faranak Parto Azar, 2.Türkiye-Esra Kürkçü ve 3. Türkiye-Cansu Türkmenolu.