Bitlis’in Ahlat ilçesinde üç gündür devam eden Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması sona erdi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano Bisiklet Firması’nın organizasyonu ile Ahlat Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması’nın bugün düzenlenen üçüncü etap yarışlarıyla sona erdi. Yarışmanın son etabının startını Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban verdi. Belediye önünden başlayan yarış, Malazgirt Yolu üzerinden devam ederek Abdurrahman Gazi Türbesi ve Merdan Baba mevkilerinden devam etti. Bugün yapılan “Noktadan Noktaya Yarış” heyecanlı anlara sahne olurken, 12 kilometrelik parkurda bayan sporcular iki, erkek sporcular ise üç tur attılar.
İki günden buyana Van Gölü sahilleri ve Ahlat’ın tarihi dokusunda devam eden yarışlar, son gününde ise Sütey Yaylası olarak bilinen yol güzergahında oldukça zorlu bir etapla son buldu. Yarışmanın ardından bir değerlendirme yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Celal Siper Özdöl, Ahlat’ta oldukça güzel parkurlarda yarışların devam ettiğini belirterek, “Ahlat’ta üç gündür devam eden Dağ Bisikleti Yarışması’nın son günündeydik. Bugün yaklaşık 12 kilometrelik bir parkurda erkek sporcular üç tur, bayan sporcular ise iki tur şeklinde yarıştılar. Beklediğimiz zamandan daha kısa süre önceden yarışmayı bitirdiler. Süratli bir parkur oldu. Yarışmaya çok güzel hava şartlarında başladık. Fakat yarışın sonlarında yağmur yağışıyla birlikte zor şartlar altında bir yarış oldu. Yarışı tamamlayanlarda Abdurrahman Gazi Türbesi civarında yağmurla birlikte oldukça zorlandıklarını ifade ettiler. Uzun bir yarış oldu. Kaza ve yaralanma olmadığı için mutluyuz. Favori sporcular yine öndeydiler. Bizim sporcularımızda geçen yarışlarda olduğu gibi ilk 4 ve 10 gibi sıralamalarda yer alarak bu etabı tamamlamış oldular. Ahlat’ta yapılan Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışlarını sonuçlandırmış olduk. Bu yarışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Düzenlenen yarışma sonucunda bayanlarda birinci İran’dan Faranak Parça Azer, ikinci Türkiye’den Esra Kürkçü ve üçüncü Türkiye’den Cansu Türkmen oldu. Erkeklerde ise birinci Macaristan’dan Zsalt Juhasz, ikinci Yunanistan’dan Dimitros Antoniadis olurken üçüncü ise Lüksemburg’dan Christian Helming oldu.