İstanbul’da faaliyet gösteren Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF) ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) işbirliğiyle 13 farklı ilin dernek federasyonları başkan ve yardımcıları Bitlis’in Adilcevaz ilçesine kültür, turizm ve yatırım amaçlı gezi programı düzenledi.
Adilcevaz’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezen federasyon başkan ve yardımcıları, ilçenin güzelliğine hayran kaldıklarını dile getirdiler. İstanbul’da yaşayan farklı illerin dernek federasyonları başkan ve yardımcıları, Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF) başkanı Yaşar İzsiz’in organize ettiği gezi programında bulunan 28 kişilik ekip, Adilcevaz’ın tarihi ve doğal yerlerini gezdikten sonra Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’u ziyaret etti. Adilcevaz Belediyesinin Proje Koordinasyon ve Ulaştırma Merkezinde düzenlenen toplantıya katılan 13 farklı ilin dernek federasyonları başkan ve yardımcıları, yöreye ilk defa geldiklerini, gördükleri güzel manzaralar ve yöre halkının sıcak ilgisi karşısında bir hayli memnun kaldıklarını belirterek yörenin turistik ve doğa harikasına hayran kaldıklarını dile getirdiler. Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek misafirlere ilçenin güzelliklerinden bahsetti. Adilcevaz’ın doğal ve tarihi güzellikleriyle insanların kardeşçe birlik ve beraberlik içerinde yaşayabildiği güzel bir ilçe olduğuna değinen Başkan Gürsoy, "İlçemiz Süphan Dağı eteklerinde yer alan ve Van Gölü’ne kıyısı olan tarihi ve doğasıyla yeşille mavinin bir arada bulunduğu güzel bir ilçedir. İlçemiz tarihi yapıların ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Van Gölü’nde su kayağı yapılabilmekte ve aynı zamanda Süphan Dağı’na tırmanacak olan dağcılar içinde bir turizm merkezidir. İlçemizin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi var. Tarım alanında ilçemizde dünyaca ünlü Adilcevaz cevizi yetiştirilmektedir. Cevizimiz kalitesi ve aromasıyla diğer yerlerde yetiştirilen cevizlerden çok farklıdır. İlçemiz insanlarının kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı, hiçbir sorunun olmadığı en güzel yerlerden biridir. Sizleri bu güzel ilçemizde ağırlamaktan son derece mutlu oldum. İnşallah bu gezi programları ilimizdeki ve ilçemizdeki yatırımların önünü açar. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim" dedi.
Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF) Genel Başkanı Yaşar İzsiz ise, Adilcevaz’da Aygır Gölü başta olmak üzere ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiklerini ifade ederek, buralara yapılacak yatırımlarla Bitlis ve ilçelerinin daha çok kalkınacağını dile getirdi.