Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Yoğurtyemez köyünde ikamet eden 19 yaşında ki engelli vatandaş Hatice Coşkun’a, Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyelerinden Selim Alçiçek tarafından tekerlekli sandalye bağışı yapıldı.
Kısa bir süre önce derneğin açılış programına katılan Hatice Coşkun’un tekerlekli sandalyesi olmadığını fark eden dernek üyelerinden Selim Alçiçek, dernek binasında düzenlenen küçük bir törenle engelli vatandaşa elle itmeli tekerlekli sandalyesini teslim etti. Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında, dernek olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayarak, “Kısa bir süre önce derneğimizin açılışına katılan engelli kardeşimiz Hatice Coşkun’un tekerlekli sandalyesi olmadığını ve mevcut olan akülü aracının ise bozuk olduğunu öğrendik. Dernek üyemiz ve 2 engelli çocuğu bulunan Selim Alçiçek tarafından, Hatice Coşkun’a tekerlekli sandalye hediye edildi. Bu durum bizleri oldukça mutlu etti. Bugünde dernek binamızda bir araya gelerek Hatice Coşkun’a tekerlekli sandalyesini teslim ettik. Bu duyarlı davranışından dolayı dernek üyemiz Selim Alçiçek’i kutluyorum. Elimizden geldiği kadar engelli kardeşlerimize destek olamaya devam edeceğiz” dedi.
Tek hedefinin eğitimini devam ettirmek olduğunu söyleyen Hatice Coşkun ise, “Öncelikle bu güzel davranışlarından ötürü emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tek amacım eğitimimi iyi bir şekilde devam ettirmektir. İlkokulumu örgün eğitim alarak bitirdim. Ortaokul ve lise eğitimimi ise açık öğretimden tamamladım. Şimdide üniversite sınavlarına hazırlanıyorum” dedi.
Dernek binasında ki tekerlekli sandalye teslim töreninin ardından, dernek başkanı Neslihan Akdemir tarafından yemek ikramında bulunuldu.