Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Ali Kan isimli vatandaş, motorlu araçların gidemediği dağlık alanlarda topladığı yakacakları kağnı arabasıyla evine taşıyor.
11 çocuk babası Ali Kan, Bitlis’in Tatvan ile Van’ın Gevaş ilçeleri arasındaki dağlık alana her sabah çıkarak yakacak topluyor. Kendisine eşlik eden çocuklarıyla gün boyu yakacak toplayan Kan, böylelikle evinin yakacak ihtiyacını karşılıyor. Yakacakları kağnı arabasına yükleyip tekrar evinin yolunu tutan Kan, sarp geçitlerde geçtikten sonra köyüne ulaşıyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı yakacağını dağlarda topladığını dile getiren Ali Kan, “Dağlarda yakacak toplamak çok zor. Motorlu araçların gidemediği bölgelerde kağnı arabasıyla taşıma yapmamız daha bir zor. Ancak yapılabilecek bir şey yok. Evimin yakacağını toplamak zorundayız. Çocuklarım da yakacak toplama işinde bana yardımcı oluyorlar” dedi.
Babalarına yardımcı olduklarını dile getiren çocuklar ise, dağlarda yürümenin zor olduğunu anlattılar. Dönüş yolunda yoruldukları için zaman zaman kağnı arabasına bindiklerini de dile getiren çocuklar, babalarına yardımcı oldukları için kendilerini mutlu hissettiklerini söylediler.