Bitlisli iş adamlarından Davut Tezcan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) Bitlis Şubesi için kendi binasını tahsis etti.
2013 yılında müdür ataması yapılan, fakat yer bulamadıkları için faaliyete geçemeyen KOSGEB için Tezcan, şahsına ait binasını herhangi bir ücret karşılığı olmadan tahsis etti. Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan iş adamı Davut Tezcan, yaptıkları bütün faaliyetlerin asıl amacının Bitlis’in kalkınması ve geri kalınmışlık ruhundan kurtulması için olduğunu söyledi. Tezcan, KOSGEB’in Bitlis’te faaliyet göstermesi esnafların yaşadıkları bilgi kirliliğinin önüne geçeceğini belirterek, “KOSGEB 2013 yılının sonunda Bitlis’te şube açılması için müdür ataması yaptı. Ancak bizde yer tahsisi olmadığı için 2014 yılında bile herhangi bir hizmet sunamadılar. Şubenin Bitlis’te açılması, esnafların ekonomik sorunlarının giderilmesi için önemli bir şanstır. Burada tam olarak faaliyet gösteremedikleri için, Bitlisli esnaflar KOSGEB’in ne olduğunu tam olarak bilemiyorlar. Farklı yerlerde kurulan şubelerde yer olmadığı halde kiralama yapılmış ve faaliyetlerine devam etmiştir. Bizler defalarca başkanlıkla görüşmemize rağmen bir sonuç alamadık. Biz 2014 yılı içerisinde gençlerin KOSGEB’ten faydalanmaları için girişimcilik kursları açmıştık. Fakat burada hizmet verilmediğinden en yakın yer olarak Van iline gidiliyordu. Burada alınan bilgiler sıkıntı oluşturuyordu. Son olarak çare bulamayınca kendi binamı KOSGEB’e tahsis ettim. Herhangi bir bedel ve kira talep etmedim. Fakat onlar biz ‘binanın elektrik ve su gibi ortak giderlerini ödemeyiz’ dediler. Bizler burada KOSGEB hizmet versin, esnafın önü açılsın diye bütün şartlarını kabul ettik. Onlara bütün masrafların şahsım tarafından karşılanacağını söyledim. Protokol ve sözleşmeyi kendileri hazırladılar. Herhangi bir bedel ödemeden hizmete başlattık. Artık burada KOSGEB Mehcan İş Merkezi’nde hizmet veriyor” diye konuştu
Tezcan, bu gibi kalkınma sağlayan kuruluşların Bitlis’e getirilmesini istemeyen güçlerle mücadele ettiklerini ifade ederek, “KOSGEB’in buraya gelmesini istemeyen güçler vardı. KOSGEB gibi sayısız kredi dağıtan bir kuruluş ‘yer tahsisi için kira, elektik ve gider ödemem’ diye seslenişi bunun açık kanıtıdır. Ben bunları vatandaşların takdirlerine sunuyorum. Bunlar pek önemli değil, önemli olan burada bu hizmetin verilmesidir. Ben bunları yaptığım zaman mutlu oluyorum. Eğer söz konusu Bitlis’in faydası ise ben sadece binamı, ofisimi değil evimi bile bağışlarım. Bu sadece KOSGEB için değil, bir sonraki aşamada yine Bitlis’in genel olarak faydasına olacak işlerde elimden geleni yapmaya hazırım. Türkiye’nin en geri kalmış illerinde son sıralardan kurtulmak için herkesin ortak bir noktada buluşması, buranın kalkınmasını istemeyen insanların fikirlerini çürüterek, kalkınma için mücadele etmesi gerekir. Bizler bu yıl yine vatandaşların KOSGEB’ten faydalanmaları için çeşitli kurslar açmayı planlıyoruz. Organize Sanayi Bölgemiz kuruluyor. Burada faaliyet göstermek isteyen vatandaşların mutlak suretle KOSGEB’ten faydalanmaları gerekir. Yerel sermaye ve devletin desteklediği kuruluşlarla bizler ekonomiyi güçlendirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.