Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde yaşayan Seyfettin Çokyaman, Muş’un Bulanık ilçesinde okuyan oğlundan 6 gündür haber alamadığını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Aydınlar beldesinde yaşayan Mehmet Vefa Çokyaman (18), yatılı olarak okuduğu Muş’un Bulanık Anadolu Lisesi’nden ayrılarak gittiği dershaneden çıktıktan sonra kendisinden hiçbir haber alınamadı. Baba Seyfettin Çokyaman, çocuğunun okulunda başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, 6 gündür haber alamadığını söyledi. Kaybolan çocuğu için hiç kimsenin kendisine yardımcı olmadığını ifade eden acılı baba Seyfettin Çokyaman, “Benim çocuğum Muş’un Bulanık ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde okuyor. Çocuğum 25 Nisan günü yatılı olarak kaldığı okulundan çıkarak Bulanık’ta bulunan dershaneye gidiyor ve ondan sonra kayboluyor. 6 gündür ben çocuğumdan haber alamıyorum ve yetkililerden yardım istiyorum kimse bana yardımcı olmuyor. Çocuğum okulda başarılı bir çocuktur. Ben çocuğumu çok iyi tanıyorum hiçbir yanlışı ve hiçbir kötü alışkanlığı yoktur. Çocuğum kaybolmuş, daha kimse kayıp başvurusu bile yapmamış, bu nasıl bir iştir. Soruyorum, araştırıyorum hiçbir kimse kayıp başvurusu yapmamış, ilgilenen yok. Çocuğumun kayıp başvurusunu ben yaptım, ancak benimle hiç kimse ilgilenmiyor, hiç kimse bana yardımcı olmuyor. Çocuğum bulunmazsa ben çocuğumun acısından ölürüm. Ben babayım, yüreğim yanıyor. Herkes bana Allah rızası için yardımcı olsun. Ben yandım başkaları yanmasın. Ben çocuğumu okulun yanı sıra dershaneye gönderdim, onu okutup vatana millete hayırlı evlat olmasını istedim. Benim 9 çocuğum var, hepsini de okutuyorum. Yetkililerden, Başbakandan, Cumhurbaşkanı’ndan rica ediyorum, benim çocuğumu bulsunlar. Benim çocuğumu arasınlar bulsunlar. Ben çocuğumun irisini dirisini istiyorum. Çocuğumu görenlerin ya da yerini bilenlerin Allah rızası için bize yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.
Çocuğu kaybolan acılı baba, Adilcevaz’a gelen AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’den de çocuğunun bulunması için yardım istedi.