Özgür-Der’in Bitlis’in Tatvan ilçe şubesi, Mısır’da halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını kınadı.
Özgür-Der öncülüğünde Tatvan Yaşam AVM önünde bir araya gelen grup, attıkları sloganlar ve açtıkları pankartlarla Mısır’da halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını kınadı. Daha sonra toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Üyesi Mehmet Turmak, “Mısır’da darbe mahkemesi, 3 Temmuz askeri darbesinin ardından kurdukları düzmece mahkemelerde sözde hukuki bir karara daha imza atarak Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan-ı Müslimin mürşidlerinden Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi’nin de aralarında olduğu 106 Müslüman kardeşimiz için idam cezasına hükmetti. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararı kınamak, Mursi ve arkadaşlarının onurlu direnişlerine destek olmak, onların sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.
Alınan kararı kınadıklarını ifade eden Turmak, “Müslüman halkların yaşadığı Mısır’da darbecilerin, Suriye’de şebbihaların, Filistin’de Siyonistlerin, Irak’ta ve Kürdistan’da mazlumları katledenlerin cürümlerine karşı yekvücut olmak, ümmet bilincinin bir gereğidir. İşte bugün de bu bilinçle bir araya gelmiş olup Allah’tan kardeşlerimizin şahadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimleri lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve olacağımızı, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Kahrolsun Sisi, Kahrolsun Esed, Kahrolsun İsrail, kahrolsun küresel ve yerli işbirlikçiler” diye konuştu.
Toplanan grup, yapılan basın açıklaması ve atılan sloganların ardından sessizce dağıldı.