BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Orhan Öztürk, yapılan yarışmalarda altın, bronz ve gümüş madalya denildiğinde bunların artık altın, bronz ve gümüş olması gerektiğini belirterek, “Öbür türlü vatandaşımızı kandırmış oluyoruz" dedi.
2014-2015 kış sezonunda Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 17 sporcuyu kabul eden Öztürk, bu yarışmalarda derece alan sporcuları valilik olarak çeyrek altınla ödüllendirdiklerini söyledi. Sporculara madalyalarını da takdim ettiklerini bildiren Öztürk, "Dereceye giren bütün sporcularımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bu sporcularımız ilimizi güzel bir şekilde temsil etti. İnşallah Bitlis kayak sporunda, Türkiye’de isminden bundan sonra da daha çok bahsettiren bir konuma gelecek" diye konuştu.
"Yapılan yarışmalarda altın, bronz ve gümüş madalya dediğimizde, bu madalyaların artık gerçekten altın, bronz ve gümüş olması lazım" diyen Öztürk, adının altın, ancak madalyanın teneke olmasını etik olarak doğru bulmadığını söyledi. Öztürk, "Bu etik olarak doğru bir şey değil. Bu uygulamamanın Türkiye Kayak Federasyonu ve diğer spor kulüpleri tarafından düzeltilmesine ihtiyaç vardır. Altın diyorsak, kendisi de altın olacak. Öbür türlü vatandaşımızı kandırmış oluyoruz. Bu uygulama bence mantıklı ve doğru değildir. Düzeltilmesine ihtiyaç olduğunun kanaatindeyim" ifadesini kullandı.
Sporculara Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Medeni Öztaş ve Erhan Onur Güler Kayak Merkezi Müdürü Refik Avşar da eşlik etti.