Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde çözüm süreci ve güncel konular yer aldı.
DESOB Başkanı Alica Ebedinoğlu’nu ziyaret eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, STK’lar ve derneklerin yaptığı faaliyetlerin, Diyarbakır için çok olumlu gelişmelerin yaşanmasına vesile olduğunu söyledi. Akar, "AK Parti olarak, Diyarbakır’ımız da kamu yararını düşünen, bunun için mücadele eden ekiplerle çalışacağız. Diyarbakır’ın potansiyelinin zirve yapmış durumda olduğunu görüyoruz. Bir yerin kalkınması için yola, suya, güneşe, sahip olması gerekir. Diyarbakır’da bunların hepsi var, hem de fazlasıyla. İlimiz bölgenin ana noktası konumunda. Ülkemiz ve bölgemiz AK Parti’den önce güvenlik ekseninin ağır bastığı bir ülke idi. Bugün ise çözüm süreci ile yatırım düşüncesinin ağır bastığı bir ülke haline geldiğini ve güvenlik ihtiyacının pek fazla hissedilmediği bir noktaya geldi. Bugün toplumda ciddi bir rahatlama vardır, çözüm süreci de bunun en önemli ayağıdır. Çözüm süreci sizlerin bize vereceği destekle başarıya ulaşacaktır" diye konuştu.
DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakır’ın en büyük STK’larından olduklarını ve yaklaşık 60 bine yakın üyelerinin olduğunu söyledi. Ebedinoğlu, DESOB olarak siyasette kesinlikle taraf olamadıklarını fakat çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.