Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, kimliği belirsiz kişiler tarafından evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran için bir kınama mesajı yayımladı.
Akar mesajında, demokrasilerde şiddetin yerinin olmadığını, bu tür davranışların demokrasi anlayışı içerinde asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Bu tür olayların yaşanmasının kendilerini ziyadesi ile rahatsız ettiğini ve sağduyunun hakim olmasının gerektiğini kaydeden Akar, saldırıyla yeniden şiddet ve kaos ortamı oluşturmak istendiğini dile getirdi. Akar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Huzuru kaçırmaya çalışanlara karşı dirençli olacağız, kardeşlik mesajları vereceğiz. Güvenin ve istikrarın sağlandığı bir ortamda, böyle bir saldırının yaşanmış olması bizce manidardır. Gerginlik ve şiddetten medet umanlar, bundan sonra bu ortamı bulamayacaklar. AK Parti olarak olaylar karşında her zaman sükunete davet eden, yapıcı bir tutum takınan bir tarafız, bundan sonra da bu tutumumuzu sürdüreceğiz. Biz bu ülkede ve bölgede artık gerginlik ve şiddetin tamamen bitmesini istiyoruz. Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması en büyük temennimizdir Bu saldırı demokrasimizi ve istikrarımızı huzurumuzu hedef aldığı açıktır. Çözüm süreci ile canlanan bölgemiz ekonomisine bazı derin ve karanlık güçler yine darbe indirmeye çalışmaktadırlar. Fakat bu emellerine halkımızın yüksek öngörüsü nedeniyle asla ulaşamayacaklardır. Bu saldırıyı lanetliyor, tüm demokratik çevreleri duyarlı olmaya ve demokrasi çerçevesinde kınamaya davet ediyorum” dedi.