Kentin büyük bir bölümünü alt yapıya kavuşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Mehmetçik ve Siteler mahallelerinde başladığı dev alt yapı hamlesini sürdürürken, İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman mahallelerinin beklediği alt yapı atağını başlatacak projede son aşamaya geldi. 5 Haziran’da ikinci bölümü tamamlanacak ihalenin ardından İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’ndeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri inşaatı ve rehabilitasyonu işi başlatılacak.
Kentte, Muratdede ve İlbade Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri İnşaatı ve Rehabilitasyonu ve Akkonak ve Karaman Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri İnşaatı ve Rehabilitasyonu olmak üzere iki ayrı bölümde yapılan ihale kapsamında, bağlantıları ile birlikte toplamda 108,3 kilometre içme suyu, 83,1 kilometre atıksu ve 19,4 kilometre yağmursuyu şebeke hattı yapılacak.
Muratdede ve İlbade Mahallesi’ni kapsayan dev alt yapı ihalesinin tamamlanarak sözleşmesinin dahi imzalandığı kaydedilirken, 5 Haziran’da ise Akkonak ve Karaman Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri İnşaatı ve Rehabilitasyonu’nun ihaleye çıkacağı, söz konusu ihalenin tamamlanmasının ardından ise 4 mahalleyi daha Avrupa standartlarında alt yapıya kavuşturacak alt yapı projesinin başlatılacağı kaydedildi. Bu kapsamda, Muratdede ve İlbade mahallesinde bağlantıları ile birlikte 40,5 kilometre içme suyu, 33,6 kilometre kanalizasyon ve 9,8 kilometre yağmursuyu şebekesi imalatı yapılacağı, Akkonak ve Karaman mahallesinde ise bağlantıları ile birlikte 67,8 kilometre içme suyu, 49,5 kilometre kanalizasyon ve 9,6 kilometre yağmursuyu şebekesi döşeneceği açıklandı. Alt yapı çalışmasının tamamlanmasının ardından ise 4 mahallenin üst yapı çalışmasının başlayacağı ifade edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent genelinde başlatılan alt yapı yatırımlarının, Karaman, Akkonak, Muratdede ve İlbade mahalleleri ile devam edeceğini belirterek, "Biz verdiği sözleri unutanlardan değiliz" dedi.