Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen "Hedef 2023 Engelliler Çalıştayı" başladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen, "Eğitim, Sağlık, Spor ve İstihdam" olmak üzere 4 ana başlıkta ele alınacak "Hedef 2023 Engelliler Çalıştayı" başladı. North Point Otel’de yapılan çalıştayın açılışına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü İl Özel Eğitim Şube Müdürü Fikret Sarısoy, akademisyenler, okul yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, çalıştayın ilk oturumunun eğitim olacağını belirterek, "Bütün katılımcılara ve bize destek veren Pamukkale Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Oturumumuzun başarılı geçmesini diliyor hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevgi Küçüker’in moderatörlüğündeki çalıştay eğitim oturumu ile başladı. İlk oturumda kaynaştırma eğitimi, özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfları, erken çocuk eğitimi ve özel eğitim kurumlarını kapsayan konular tartışıldı. Oturumun tamamlanmasının ardından katılımcılara katılım belgesi verildi. Hedef 2023 Engelliler Çalıştayı, eğitim oturumunun ardından sağlık, istihdam, spor ve sosyal yaşam oturumu ile üç gün boyunca devam edecek.