Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun hazırladığı ‘Anadolu’dan Esintiler’ adlı yıl sonu galasında 250 dansçı performansları ile izleyicileri büyüledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu galası yapıldı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Anadolu’dan Esintiler adlı gala gecesine, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede 10 farklı gruptan oluşan toplam 250 dansçı sahne aldı. Her grup Anadolu’nun farklı yörelerinden seçtikleri halk dansları sergiledi. Şölen havasında gerçekleşen gala gecesinde dansçılar performanslarıyla izleyicileri büyüledi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun 8 ay boyunca düzenlediği kurslara bin 100 kişinin katılarak eğitim aldığını söyledi. Değirmenci, "Bu çalışmalar için gece gündüz demeden emek veren eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Dansçılarımız güzel Anadolumuzun bütün bölgelerinden oyunlar sergilediler ve unutulmaz bir gece yaşattılar. Dansçılarımız gerek kostümleri ile gerek oyunları ile profesyonellere taş çıkardılar" dedi. Mayıs ve haziranın festival ayı olduğunu kaydeden Değirmenci, şöyle konuştu: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanat ve spor alanında güzel şeyler yapıyoruz. Denizli halkı ister, Büyükşehir yapar."