Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği ilçelerdeki çocuklara da unutulmaz bir gün yaşatıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 bin çocuğun katılacağı şenlik kapsamında ilk olarak Honaz ilçesinden gelen küçükleri ağırladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin en geniş katılımlı Çocuk Şenliği tüm hızıyla sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’nda bir süre önce başlayan organizasyonda her gün yaklaşık 3 bin küçük gönüllerince eğlenirken, Çocuk Şenliği ilçelerdeki çocukları da ağırlamaya başladı. Kent genelinde 60 bin çocuğun katılacağı şenlik kapsamında, ilk olarak Honaz ilçesinden gelen küçükler konuk edildi. Okullarından otobüslerle alınarak şenlik alanına getirilen çocuklar, animatörler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’nda özel olarak hazırlanan platformlarda eğlenen çocuklar çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayarak arkadaşlarıyla bir araya geldi. Denizli merkezde 40 bin, ilçelerde ise 20 bin olmak üzere bu yıl kent genelindeki toplam 60 bin küçüğün Çocuk Şenliği’ne katılacağı kaydedildi. Denizli merkeze yakın olan ilçelerde çocukların otobüslerle Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’na getirileceği, uzak yerlerde ise şenlik alanının ilçelerde kurulacağı ifade edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir ile birlikte "Denizli’de ne varsa ilçelerde de o olacak" dediklerini hatırlatarak, bu sözün sadece alt yapı, üst yapı, park, spor tesisleri ve belediyenin yapmakla yükümlü olduğu diğer fiziki yatırımları kapsamadığını, sosyal ve kültürel etkinlikleri de içinde barındırdığını kaydetti. Zaman zaman şenliği ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldiğini ve bundan büyük keyif aldığını kaydeden Başkan Zolan, "Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza her alanda yatırım yapmaya devam ediyoruz. Onların sosyal, kültürel, eğitim ve spor gibi alanlarda kendilerini geliştirmesi için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz" diye konuştu.