Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları, bir şehit yakını ve iki gaziye Denizli Valisi Şükrü Kocatepe tarafından düzenlenen törenle verildi.
Denizli Valilik makamında gerçekleşen törene Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile Şehit Polis Memuru Mithat Karakurt’un eşi Yasemin ve kızı Fadime Karakurt, Gazi Polis Memuru Özay Genek, eşi Ayşe ve kızı Esma Genek, Gazi Piyade Uzman Çavuş Erol Karagönlü ve eşi Sibel Karagönlü katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle eş zamanlı olarak aralarında Denizli’nin de bulunduğu 44 ilde gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreninde konuşan Vali Şükrü Kocatepe, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehidimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin, siz gazilerimize de hayırlı ömürler nasip etsin” dedi.
Vali Şükrü Kocatepe, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Denizli’de kamu kuruluşlarında istihdam edilen şehit yakınları hakkında da rakamsal bilgiler vererek şunları söyledi:
“Devletimiz her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin yanında ve hizmetinde. Bir ihtiyacınız bir sıkıntınız olduğunda bize geleceksiniz. Bizler şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Bu kapsamda devletimizce ilimizde bugüne kadar 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit ve gazi yakınlarımızdan 99 kişi kamu kurumlarında işe yerleştirilerek görevlerine başladı. 17 Mart 2015 tarihinde ise 20 şehit yakınımız daha belirlenen kamu kurumlarına atamaları yapılacak. Toplam 202 şehidimiz ve 129 gazimizin bulunduğu Denizli’mizde bin 26 şehit yakınımıza seyahat kartı verildi.”
Vali Şükrü Kocatepe’nin konuşmasının ardından 1999 yılında Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Mithat Karakurt’un eşi Yasemin Karakurt ve 2010 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada patlayan el bombası ile yaralanan Gazi Piyade Uzman Çavuş Erol Karagönlü ile 2009 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçirdiği trafik kazasında yaralanan Gazi Özay Genek’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası verdi.