AK Parti Düzce İl Başkanlığı, Ağa Mahallesinde Roman ağırlık vatandaşların yaşadığı mevkide Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkanı ve Makedonya Devlet Bakanı Nejdet Mustafa ile birlikte seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi.
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Milletvekili adayları Faruk Özlü, Ayşe Keşir, Yönetim Kurulu üyeleri, Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa ve vatandaşların katılımıyla Ağa Mahallesinde seçim bürosu açtı. Roman vatandaşlara her fırsatta önem verdiklerini ve Romanların saha iyi şekilde yaşamaları için açılımlar yapan AK Parti Düzce teşkilatı Ağa Mahallesinde seçim bürosu açtı.
AK Parti İl Başkanlığı ilk ilki gerçekleştirerek seçim bürosu açılışına Romanların dilini konuşabilen ve onları önemsediğini gösteren Roman Birliği Başkanı ve Makedonya Devlet Bakanı Nejdet Mustafa’yı açılışa davet etti.
Roman halk dansları ile başlayan açılışta, konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Kadın Kolları üyemiz ve Roman Kadınları Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk, bize Ağa Mahallesinde seçim bürosu açmamızı tavsiye etti. Biz de onun tavsiyesine uyduk. Bu coşkuyu ve sevgiyi gördüğümde çok da iyi yapmışız dedim. Balkan Roman Birliği Başkanı Nejdet Mustafa Bakanımızı sizlerle buluşturduk. Bundan sonra çok iyi ilişkiler içinde olacağız” dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili adayları Faruk Özlü ve Ayşe Keşir ise Roman vatandaşların sevgisinden dolayı memnun olduklarını ve onların her sorunu ile ilgileneceklerini belirttiler.
Makedonya Devlet Bakanı Nejdet Mustafa, seçim bürosu açılışına gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Roman kardeşlerimle, abilerimle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Birlik ve beraberlik içinde yaşayalım” diye konuştu.
Ağa Mahallesi seçim bürosu açılışında konuşan Düzce Roman Kadınları Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’e teşekkür ederek, “Sıkıntılarımızı kendi sıkıntıları gibi gören ve çözüm bulmak için uğraşan, tüm Romanları kucaklayan İl Başkanıma, Kadın Kolları Başkanıma, tüm teşkilat mensuplarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile Ağa Mahallesi seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Seçim bürosu açılışının ardından AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve milletvekili adayları, vatandaşların sorunlarını dinledi ve notlar aldı.