Bilimsel Eczacılığın başlamasının 176. Yıldönümü olan 14 Mayıs Dünya Eczacılık Gününde hükümet konağı önünde Atatürk Büstüne Eczacılar Odası tarafından çelenk konuldu.
Törene, Belediye Başkanı Ecz. Cüneyt Yemenici, Ecz. Nusret Kırma, Ecz. Ahmet Özbakır, Ecz. Semih Dereli, Ecz. Ebru Sezen Yemenici ve Ecz. Sueda Çabuk katıldı. Eczacılar gününde kendisi de eczacı olan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “Eczacılar, birinci derece sağlık hizmeti sunumu gerçekleştiren kimseler olarak halk sağlığının korunmasında temel bir öneme sahiptir. Eczacıların hastaların doğru ilaçları doğru şekilde kullanmalarını sağlamak adına hastalara ilaçlarını sunmalarının yanı sıra bilgi vermek, öğretmek ve bazı durumlarda destek olmak gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Bizler de bu 14 Mayıs’ta, Bilimsel Eczacılığın 176.yılında hastalarımıza en yakın eczanede kendi sağlıkları gibi ilaçlarını da kontrol ettirmeleri gerektiğini, bunun da tedavinin çok önemli bir parçası ve eczacının yükümlülüğü olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Ben bu vesileyle tüm meslektaşlarımın Eczacılar Gününü kutluyorum” diye konuştu.
Çelenk koyma törenin ardından, bu kapsamda Akçakoca Eczacılar Odası heyeti, ilçe Kaymakamı Aykut Pekmez’i makamında ziyaret etti. Eczacılık alanındaki yenilikler ve eksikliklerin giderilmesi konusunda yapılabilmesi muhtemel değişiklikler hakkında görüş alışverişinde bulunulduktan sonra Kaymakam Aykut Pekmez, eczacıların Eczacılar Gününü kutladı ve yaptıkları ziyaret için heyete teşekkür etti.