23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde Akçakoca’nın kamu yöneticileri koltuklarını çocuklara bırakırken temsili çocuk yöneticiler betonlaşma ve park alanlarının yetersizliğinden şikayetçi oldular.
Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez’in temsili koltuk devir törenine Mustafa Açıkalın öğrencileri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve Kurum Müdürü Yusuf Albayrak’la birlikte ziyarete katılan 6. sınıf öğrencisi Günnur Boyalı ile 7. sınıf öğrencisi Mahmut Metehan Cansız’ın heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı. Kaymakam Pekmez, öğrencilere ileride ne olmak istediklerini sorduktan sonra yaptığı konuşmada, "Hangi mesleği seçerseniz seçin, o mesleği severek yaptığınızda kendinize, ailenize ve ülkenize faydalı işler yapmış olursunuz’’ dedi.
Kaymakam Pekmez’in koltuğunu devrettiği Günnur Boyalı ise, sorulan sorular üzerine yapacağı ilk işin okulların etrafına daha fazla yeşil alan yaptırmak ve şehir içindeki aşırı betonlaşmaya son vererek bahçeli konutlar yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi ise Anadolu İmam Hatip Lisesi heyeti ziyaret etti. Kurum müdürü Özkan Kardeş ve öğretmen Suat İlhan’a eşlik eden 6.sınıf öğrencileri Nisanur Ertuğ ve Emirhan Özekul temsili olarak belediye başkanı koltuğuna birlikte oturdular. Koltuğa oturan öğrenciler, çevre konularında ve yerlere tükürme konusunda hassas olduklarını gösterirken, ilgili birimleri telefonla arayıp tedbir alınmasını emrettiler.
Temsili başkanlar, araç yoğunluğuna karşı da bina altlarında otopark yapılmasını istediklerini belirtirken, Başkan Yemenici, yeni yapılan konutlara yapı ruhsatları verilirken, bina altlarına otopark yapmayı zorunlu hale getirdiklerini söyledi.
Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik’i ziyaret eden heyet ise Cumhuriyet İlköğretim Okulundan geldi. Kurum müdürü Ünsal Kaynak ve sınıf öğretmeni Hatice Melen Taşdemir ile ziyarete gelen öğrenciler, 3.sınıf’tan İlayda Çetin ve Ramazan Arda Kayıkçı oldu. 1 günlüğüne de olsa makam koltuklarına oturan öğrencilere, İlçe Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve İlçe Milli eğitim Müdürü Cevat Çevik tarafından çeşitli hediyeler verildi.