Düzce’de 30 lise öğrencisi Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimine katıldı. Eğitimi tamamlayan gençlere belgeleri verildi. Bundan böyle gençlerde bağımlılıkla ilgili mücadele edecekler arkadaşlarının hayatlarını kurtaracaklar.
Valiliğin koordinesinde yürütülen, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi tarafından planlanan, İl Özel İdaresi tarafından desteklenen Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimi gerçekleştirildi.
Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimine katılan Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Anadolu Lisesinden 30 öğrenci için sertifika töreni düzenlendi.
UYUŞTURUCU İLE EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELE ETMELİYİZ
Törene katılan Düzce Valisi Ali Fidan madde bağımlılığı ile mücadelede ailelere sivil toplum kuruluşlarına ve topluma önemli görevler düştüğünü vurgulayarak “Madde bağımlılığı ile mücadele günümüzde hem ulusal bazda hem de illerin en önemli sorumluluklarından birisidir. Bu konu bizim için çok önemli. Uyuşturucu madde kullanımı günümüz de 17 yaşına kadar düştü. Tabi bu başta gencimizi etkiliyor, ailesini etkiliyor. Aileyi etkilemekle kalmıyor, toplumu etkiliyor. Bunun için hepimiz el birliği ile bununla mücadele etmeliyiz. Farkındalık oluşturmalıyız. Bunda tabi kolluk güçlerimize düşen vazifeler var. Ama ondan önce eğitime düşen görev var. Sivil toplum kuruluşlarına, ailelere, topluma ve gençlerimize düşen görevler var. Burada 3 tane okulumuzdan 30 tane gencimiz bu eğitimi aldılar. Gençlerin bizatihi bu eğitimi almaları ve bundan sonra kendi yaşlarında, kendi ilgi alanlarında, kendi yakınında bulunan, aynı duyguları paylaşan, arkadaşlarına bunları anlatmaları çok önemli. Bunları bir büyüğünün anlatması, öğretmenin anlatması da önemli ama gençlerin bu konuda kendilerinin duyarlı olması ve arkadaşlarına anlatması gerçekten kıymetli bu anlamda bu eğittiğimiz bugün sertifika vereceğimiz 30 genç arkadaşımıza önemli bir vazife düşüyor. Ben bu vesile ile bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Projenin inşallah başarılı bir şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum. Bundan sonra Düzce ili olarak bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bağımlılıkla mücadelede başarılı çalışmalar yapacağız” dedi. Konuşmanın ardından tören öğrencilere sertifikalarının dağıtılması ile sona erdi.