Düzce Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, “Binalarda Yapı Fiziği Hasarları” konulu konferans düzenledi.
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Polat, Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Arslan, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabit Oymael, depremin en büyük felaketlerden birisi olduğunu belirtti. Depremden korunmamız gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Oymael, önlem almamız konusunda uyarılarda bulundu.
Binaların inşası öncesinde kaynaklanan problemlere değinen Prof. Dr. Oymael, “Karşılaşılan en büyük problemler arasında binaları kullanacak kişilerle, mimarların ve mühendislerin değişik önceliklere ve fikirlere sahip olduğunu görüyoruz. Bir de bunlara işçilerin kendi doğruları ve yeteneklerinden gelen olumsuz özellikleri katarsak, bir binanın inşa edilmesinin ne kadar karmaşık olduğunu görürüz” dedi.
Binalarda oluşan hasarlara, kullanılan malzemelerin büyük etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Oymael, “Bina yapımı öncesi yapı malzemesinin seçimi oldukça önemlidir. Herhangi bir yerde iyi olan malzeme başka bir yerde ve zamanda iyi olmayabilir. Malzemelerimizi belli bir sistematiğe göre amaca uygun olarak seçmeliyiz. Ortaya konulacak mal ve hizmetlerde bilgili olmak şarttır. Bilgi güçtür” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Prof. Dr. Sabit Oymael’e Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Polat teşekkür belgesi ve çiçek verdi.