Afet ve acil durumlarda gönüllü olarak çalışan Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE) yönetim kurulu üyeleri AFAD Düzce İl Müdürü Ali Kartal’ı yeni hizmet binasına taşınmasından dolayı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette AFAD Müdahale Şube müdürü Cihan Metin de hazır bulundu. 112 Acil Çağrı Merkezi ile aynı çatı altında ülkemizin ilk projesi olan binayı gezen DAKE yönetim kurulu üyeleri kriz merkezi ve 112 acil çağrı merkezi hakkında bilgi aldılar.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü projesi olan 112 Acil Çağrı Merkezi projesi ile 112 ambulans, 110 yangın, 155 polis, 156 jandarma, 122 AFAD acil çağrı numaraları tek merkezde toplanıp her acil durumda koordinasyon son teknoloji ile donatılan bu merkezden yapılacak.
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanan Düzce Afet Müdahale Planı’na (DAMP) göre afetler sonrası faaliyete geçecek olan 26 hizmet grubu temsilcilerinin bir arada çalışacağı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi hakkında bilgi alan DAKE yönetim kurulu üyeleri daha sonra AFAD arama kurtarma malzeme depolarını gezdiler.
Son olarak da AFAD Lojistik deposunu inceleyen DAKE son yıllarda afete hazırlıkta önemli adımlar atan AFAD’ın yatırımlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.