Yığılca Aksaklar Ortaokulu tarafından hazırlanan “Son Kale Çanakkale” adlı tiyatro gösterisi Cumhuriyet Konferans Salonunda sahnelendi.
Yığılca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce birlikte yürütülen Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) kapsamında Aksaklar Ortaokulu öğrencileri tarafından “Çanakkale Son Kale” isimli tiyatro oyunu sergilendi. İlçedeki okullarda öğrenciler tarafından oynanan oyun büyük ilgi görmüştü. Bunun üzerine Kaymakam Mehmet Özcan’ın destekleriyle “Çanakkale Son Kale” oyunu bu kez Düzce Üniversitesi Konferans salonunda izleyicilerle buluştu.
Gösteri öncesinde Arapça Şarkı yarışmasında Türkiye Bölge üçüncüsü olan Yığılca İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Arapça çocuk şarkıları söylediler. Minik öğrenciler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Şarkıların ardından ise sahneye Aksaklar Ortaokulu öğrencileri çıktı. Çanakkale Son Kale isimli tiyatro oyununu sergileyen öğrenciler sergiledikleri performans ile dakikalarca ayakta alkışlandı. Kaymakam Mehmet Özcan, gösteriden sonra öğrencileri yere göğe sığdıramazken hepsinin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’da öğrencileri ve öğretmenleri Gökhan Çakır’ı tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Programın sonunda ayrıca ilçede gerçekleştirilen “Bu Sefer Bırakıyorum” isimli Sigarayı Bırakma projesinde canla başla çalışan Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Doç. Dr. Leyla Yılmaz Aydın’a ve Sağlık Grup Başkanlığında çalışan Sağlık Memuru Yaşar Şahin’e başarı belgesi takdim edildi. Gösteri hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.