Düzce Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, düzenlenen törenle görevini Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a devretti. Çakar’ın yaptığı konuşma gözleri doldurdu.
Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen devir teslim törenine Gürcistan Diaspora Bakanı Gela Dumbadze, Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, ülkemizde ilk defa bir kadın rektörden bir kadın akademisyene rektörlük görev devri gerçekleştiğini söyledi.
Şerifoğlu konuşmasında 8 yıllık görev süresinde kurumsallaşma, sistem ve toplam kalite anlayışını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.
Mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Rektör Şerifoğlu, “Sevgi temelli bir atmosfer, üretkenlik temelli bir akademik ortam, işbirliği temelli bir kurum kültürü oluşturduk. Benim görüşüme göre yarattığımız en kıymetli değer budur” dedi.
Yakın bir gelecekte gündemin ana maddelerinin “Etik değerler ile eğitim ve öğretimde kalite” olacağını işaret eden Şerifoğlu, ahlakın bilimden önce geldiğini, Albert Einstein’ın “Yeryüzündeki şartların düzelmesi, sadece bilimsel buluşlara değil ahlaklı bir yaşama düzeninin gerçekleşmesine bağlıdır” sözüyle ifade etti.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgarın yardım edemeyeceğini ifade eden Şerifoğlu, Düzce’nin de en kısa zamanda sürdürülebilir kalkınma vizyonunu ortaya koyması gerektiğini belirtti.
Konuşmanın ardından Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 2015-2019 yıllarını kapsayan 3. dönem Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a cübbesini giydirdi. Ardından ise üniversitenin mühür ve beratı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teslim edildi.
Özgeçmişinin okunmasının ardından Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Üniversitemiz için hem çok güzel hem de hüzünlü bir gün. Güzel bir gün çünkü üniversitemizin hızla yeni yarınlara ilerleyişinin başlangıcı, hüzünlü bir gün çünkü başarılarla geçen dopdolu 8 yılın ardındayız” dedi.
Ailesine, sevdiklerine, üzerinde emeği olan kişilere, çalışma arkadaşlarına, Yükseköğretim Kurulu Başkanına ve üyelerine şükranlarını ifade eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Düzce Üniversitesi Rektörü olarak atayan ve hem ana hem de baba vatanım olan memleketimde bu onurlu görevle hizmet etme şansı tanıyan, Milletin Adamı, Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi
Çakar, “Üniversitemizin kuruluşundan bugüne dek en kıymetli zamanını üniversitemize ayıran, insanüstü özveriyle ve azimle çalışan, heyecanını ve inancını bir an bile kaybetmeyen, özgüveni ve imanı ile her zorluğu ve haksızlığın üstesinden geldiğine şahit olduğumuz, her an her ortamda ne yapılması gerektiğini ve neyin doğru olduğunu bilen ve bulan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki Allah bana da bu görevi sizin gibi devretmeyi nasip eder” dedi.
Prof. Dr. Demircan Çakar, konuşmasına “Bu görevi yürüttüğüm her an bana duyulan güvene layık olmaya ve her zaman haktan yana davranmaya çalışacağıma söz veriyorum. Bu Üniversitenin geçmişini iyi bilen biri olarak, pek çok yeniliğin yeşermesinde öncü olmaya çalışacağım. Allah yar ve yardımcımız olsun” sözleri ile son verdi.
Tören, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir yönetimindeki Düzce Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konseri ile devam etti.
2015-2019 Dönemi Rektörlük Devir-Teslim Töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.