Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Mera Islah ve Amenajman Projesi devam eden köylerin Köy Muhtarlıklarının işbirliği içerisinde mera alanlarına 44 ton azotlu gübre atıldı.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada “İlimizde mera ıslah ve amenajman projesi çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda mera alanlarına 44 ton yüzde 26 Kalsiyum Amonyum Nitrat gübresi atılmıştır. Mera ıslah çalışmaları ile meralardaki bitki vejetasyonu ile toprak kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi sağlanarak, meralardaki ot verimini arttırmak suretiyle bölge çiftçisinin üretim için kullandığı kaba yem ihtiyacının karşılanması amaçlıyoruz. Mera alanlarını gübreleyerek ot üretimini ve otun besin değerini artırmayı hedefliyoruz. Böylece hayvancılığımızın temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yem ihtiyacının bir bölümü karşılamış olacağız. Gübreleme yaparak ot üretimini, dolayısıyla otlatma kapasitesi artırdığımız mera alanlarından daha verimli faydalanabilmek için otlatma tarihlerinden önce mera alanlarında hayvan otlatmaması gerekir" dedi.
2015 yılı mera ıslah çalışmaları kapsamında Düzce İli Merkez İlçesi Ballıca, Kuşaçması, Yayakbaşı, Yenikaraköy, Çilimli İlçesi Sarımeşe ile Gümüşova İlçesi Elmacık, Yakabaşı Köylerinde bulunan toplam bin 622 dekar mera alanı gübrelendi.