Düzce’de Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası nedeni ile düzenlenen etkinlikler dikkat çekti. Resim ve kompozisyon dalında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve Trafik hizmetlerine katkılarından dolayı emniyet, jandarma, belediye başkanlığı, Karayolları 41. Şube Şefliği mensupları ile yılın sürücüsüne çeşitli hediyeler verildi.
Anıtpark’a çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası ile ilgili günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Dursun “Trafik kurallarına saygı insanlığa saygıdır” dedi.
Dursun, ülke genelinde trafik konusunda çok büyük oranda eğitim eksikliğinin bulunduğuna dikkat çekti.
442 SÜRÜCÜYE EĞİTİM VERİLDİ
Cengiz Dursun, Düzce’de de bu amaçla yapılan eğitim çalışmalarında önemli mesafe kat edildiğini belirterek “2015 yılının ilk dört ayında yük ve yolcu taşımacılığı yapan 442 sürücüye güvenli yük ve yolcu taşımacılığının önemini ile birlikte meydana gelebilecek trafik kazalarının olumsuz sonuçları hakkında görsel ve yazılı eğitimler verilmiştir. Tarım araçlarının güvenli kullanımı projesi kapsamında ise ilimizde bulunan 9 bin 168 traktör sürücüsünden 8 bin 629 kişiye eğitim verilerek bin 108 traktöre üçgen reflektif tabela taktırılmıştır” dedi.
KAZALARDA AZALMA VAR
Son yıllarda yapılan duble yollar ve ulaşım alt yapısındaki önemli gelişmeler nedeni ile ve ayrıca araç sayısı artmasına rağmen ölümlü kazalarda azalma olmasının sevindirici olduğunu belirten Dursun “Bununla birlikte sürücü, yaya ve yolcularında kurallara uyma konusunda duyarlı ve kurallara sahip çıkan bir bilinçle olmaları gerekmektedir” dedi.
TRAFİKTE SAYGILI OLUN
Trafik kurallarına uyulmasını isteyen Cengiz Dursun “Lütfen hız yapmayalım. Trafik ışıklarına, işaretlerine ve levhalarına uyalım, yayalara saygı gösterelim araç kullanırken alkol, sigara ve cep telefonu kullanmayalım. Kendimiz ve çevremiz için ilk yardım kurallarını unutmayalım. Yolculuk esnasında mutlak suretle emniyet kemeri ile kaskımızı takalım. Unutmayalım ki trafik kurallarına saygı insanlığa saygıdır” diye konuştu.
Dursun’un konuşmasının ardından Trafik Haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Düzce Fen Lisesi öğrencisi Yasemin Yiğit kompozisyonunu okudu.
YILIN SÜRÜCÜSÜ RAMAZAN ÇABUKOĞLU
Trafik hizmetlerine katkılarından dolayı Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı tarafından İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ebru Kaplan’a, İl Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Kd. Başçavuş Seyfi Ali Seyfi’ye Düzce Belediyesinde görevli Zabıta memuru Bülent Şafak’a, Karayolları 41. Şube Şefliğinde görevli Cengiz Topel Metindoğan’a, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından belirlenen yılın sürücüsü Ramazan Çabukoğlu’na ödülleri verildi.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Daha sonra, hafta nedeni ile düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Düzce Fen Lisesi öğrencisi Yasemin Yiğit’e, ikinci Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Selahattın Bor’a, üçüncü olan Farabi Anadolu Lisesi öğrencisi Nuran Akyüz’e ödülleri Garnizon Komutanı Ramazan Akça tarafından verildi.
Resim dalında ise birinci olan Namık Kemal ilköğretim okulu öğrencisi Elif Hafsa Çil’e, Işık İlkokulundan ikinci ve üçüncü olan Yılmaz Şen ile Arda Otlu’ya ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney tarafından takdim edildi.
STANTLAR GEZİLDİ
Törenin ardından Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Düzce İtfaiye Müdürlüğü ve Düzce Arama Kurtarma (DAKE) ekiplerinin açtığı stantlar gezildi.
Programa sonradan dahil olan Düzce Valisi Ali Fidan ise motosiklet sürücülerine kask dağıttı. Sonrası ise Trafik Haftası dolayısıyla hazırlanan pasta Vali Ali Fidan tarafından kesildi.
Programın en ilginç yanı ise sarhoş gözlüğüydü. Protokol üyeleri gözlerine taktıkları gözlük ile minyatür kaleye gol atmaya çalıştı, kapının kilidini açmaya çalıştılar. Protokol üyeleri gol atmakta ve kapıyı açmak zorlansalar da sonuca ulaştılar. Etkinlik çerçevesinde polis ekipleri çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar. Ayrıca çocuklar için getirtilen küçük akülü araçlar kullandırıldı trafik kuralları öğretildi.