Düzce’de üretilen bazalt caddelerin asfaltında kullanılacak. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in daha önce meclis toplantısında yapacağını söylediği asfaltların kazınarak bazaltla kaplanması uygulaması hayata geçiriliyor.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye meclis toplantısında yapılacak dediği asfaltların 5 santimlik aşınım katmanının kaldırılarak yerine bazalt döşenmesi işlemine başlandı.
Ticaret Lisesi kavşağından başlayan çalışmalarda var olan asfalt makine ile kazınarak, kaldırılan asfaltlar belediyeye ait asfalt şantiyesine götürülüyor.
Belediye Başkanı Mehmet Keleş, asfaltların kaldırılması ve bazaltla döşenmesi ile ilgili olarak bu uygulamanın Türkiye’de sadece Boğaz Köprüsünde olduğunu belirterek çalışmanın bittikten sonra Düzce’de asfaltta bağlı sorun yaşanmayacağını dile getirdi.
Başkan Keleş, “Türkiye’de ilk kez belediye ölçeğinde asfaltın aşınım tabakasında bazalt kullanımı ile ilgili çalışma başlattık. Bazalt çok sert bir malzeme su çekmiyor. Eğer asfaltlarımızdaki en büyük problem kalker malzemesinin su emmesi dolayısıyla asfaltların yazın ve kışın sıcak soğuk faktörlerinden dolayı bozulması ve tahrip olması. Çok geniş ve detaylı bir problem asfalt yapımı işidir. Bugün biz bu probleme son veriyoruz. Bundan sonra sadece İstanbul’da Boğaz Köprüsü üzerinde yapılan asfaltlara benzer çok dayanımlı yıllarca belki eskimeyecek, aşınmayacak bir asfalt yapımına başlıyoruz. Biliyorsunuz ki bazalt ocağımız var. Bu bazalt ocaklarında kurmuş olduğumuz yeni kompresörler vasıtasıyla bazalt malzemesi üretimine başladık. Şimdi bugün inşallah bu noktadan Ticaret Lisesi Kavşağı’ndan Düzce Merkez doğru asfaltın aşınım tabakasının kaldırılmasını yapıyoruz. Gücümüzün yettiğince Düzce Merkez’deki bütün asfaltların 5 santimlik aşınım katmanını kaplama malzemesi ile değiştirmek suretiyle gerçekleştirmiş olacağız” dedi.