Düzce’de İsmetpaşa ortaokulu öğrencileri geçen yıl olduğu gibi bu yılda örnek çalışmaya imza attı. Yazarlık kursunu bitiren öğrenciler yazdıkları deneme, masal ve şiirleri bir kitapta topladılar. Kitabın imza günü ise okulda gerçekleştirildi.
İsmetpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Aydın Keskin, öğrencilere ders dışında yazmayı ve okumayı sevdirmek amacıyla “Yazarlık” kursu düzenlendi. Burada öğrencilere yazarlık ve yazma ile ilgili bilgiler verildi. Kurs sonunda ise okul öğrencilerinden kursa katılanlar ve yazarlık deneyimi kazanmak isteyen öğrenciler yazdıkları deneme, hikaye, masal ve şiirler arasından yayınlanmaya değer bulunan eserler “Geleceğin Yazarları” adıyla kitap haline getirildi.
Kitap hakkında bilgiler veren Türkçe Öğretmeni Aydın Keskin, “Geçen yıl Küçük Kalemleri çıkarmıştık, olumla dönüşler aldık onunla ilgili. Bu senede seçmeli dersimiz kapsamında çocuklarla yazılar yazdık. Onu da yine bir kitap da topladık. Umarım devamı gelir. Çocuklarımız da çok mutlu oldular. Bu tür etkinlikler onları yazmaya teşvik ediyor. Bu yıl 30’a çıktı sayımız” dedi.
Minik yazarlardan Erva Ertekin ise “Güzel bir çalışma oldu. Gelecekte böyle bir anımız olması herkes için mutluluk verici. Gelecekte bize hatırlatması güzel olacak. Yazmayan arkadaşlarımız da bizleri görünce yazmak isteyecekler” diye konuştu.
Sena Yılmazer isimli öğrenci, “Öncelikle Aydın öğretmenine teşekkür ediyorum, bize destek veren aileme de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Berfin Ekinci isimli öğrenci de, “Kitabın ilk çıkacağını duyduğumda çok mutlu oldum. Öğretmenime ve aileme teşekkür ederim. Yazar olmayı düşünürüm ama ünlü olmak o kadar kolay değil. İki saat imza atıyoruz” dedi.
Velilerde çocuklarının yazdıkları kitaptan oldukça mutlu oldular. Minik yazarlar daha sonra okul içinde kurulan stantta hem arkadaşlarına hem velilerine hem de öğretmenlerine kitaplarını imzaladılar.