Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İller Arası Yöresel Yemek Yarışması”nda hanımlar tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada birbirinden güzel et yemekleri ve pilavlar jüriden birinciliği kapmak için yarıştı.
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya Kocaeli, Zonguldak Ereğli, Bolu ve Düzce Halk Eğitim Merkezlerinden toplam 40 kursiyer katıldı.
Et yemekleri ve pilavlar olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya izleyici olarak AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Eşi Gönül Keleş, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.
EKS Mutfak Sanat Akademisi şefleri Eyüp Kemal Sevinç, Burak Arslan, İbrahim Tavşancı, Mete Alpay ve Düzce’nin belgeli üç aşçısının jüri üyeliği yaptığı yarışmada katılımcılar kıyasıya mücadele etti.
Yarışmacılara yemeklerin içeriği ve tarifleri hakkında sorular soran jüri üyeleri sunumların hepsini dikkatle inceleyerek tatlarına baktı. Aynı zamanda izleyenler yarışma boyunca yapılan canlı müzik ile keyifli anlar yaşayarak yemeklerden tatma şansı da yakaladı.
Jürinin açıkladığı sonuçlar ile et yemeklerinde Zonguldak Ereğli Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Melek Sezgin Keşkek Yatağında Enginar adlı yemeği ile birinci, Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Aslı Altınibik Sebze Yatağında Hardal Soslu Tavuk adlı yemeği ile ikinci ve yine Zonguldak Ereğli Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Hülya Alagöz Zilli Sarma adlı yemeği ile üçüncü oldu.
Pilavlarda yapılan değerlendirmede ise Bolu Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Asuman Turan Yulgulu Pilav adlı yemeği ile birinciliği, yine Bolu Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Seniye Ünalan Kedi Batmaz adlı yemeği ile ikinciliği ve Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Ayşe Yaman Saçaklı Pilav adlı yemeği ile üçüncülüğü elde etti.
“İller Arası Yöresel Yemek Yarışması” Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Eşi Gönül Keleş’in jüri üyelerine hediye sepeti takdim etmesi ve dereceye giren yarışmacılara hediyelerinin verilmesi ile sona