İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran yapımı devam eden Konuralp Yatılı Kız Kur’an Kursu ek bina inşaatını ve Konuralp Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, İl Müftüsü Selami Emen ile birlikte yapımı devam eden Konuralp Yatılı Kız Kur’an Kursu ek bina inşaatını ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi.
İnşaatın çalışmaları hakkında Müftü Yaran’a bilgiler veren Müftü Emen “Konuralp Mahallesinde açılışından bugüne kadar takriben 500 hafız yetiştiren ve 10 binden fazla talebeye Kur’an eğitimi veren Konuralp Hafızlık Kız Kur’an Kursunun 1999 Düzce depreminde üzerinden kat alınması ve yatak kapasitesinin yetersizliği yeni bina yapımını ihtiyaç haline getirdi. Yaklaşık 3 Milyon YTL’ye mal olacak olan yeni bina Diyanet Vakfımız, Müftülüğümüz, bütün hayırseverlerimizin katkılarıyla ayağa kalkacaktır. İnşaata başlanalı 7 ay olmasına rağmen önemli mesafeler alındı. Hayırseverlerimizin desteği ve çalışanlarımızın büyük gayretleriyle önemli bir aşama kaydedildi. Bu eser gelecek nesillere kalacak önemli bir mirastır” dedi.
İnceleme sonrası İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran “Böylesine güzel bir eseri Düzce’ye kazandırmak için maddi-manevi destek de bulunan tüm hayırsever kardeşlerime teşekkürlerimi, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Özveri ile çalışan, gayret gösteren tüm ekibinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.
KONURALP HAFIZLIK YATILI KIZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
Yapımı devam eden Konuralp Yatılı Kız Kur’an Kursu ek bina inşaatını yerinde inceleyen İl Müftüsü Selami Emen ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, eğitim ve öğretime devam eden Konuralp Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunu da ziyaret ettiler. Burada kısa bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran hafız ve hafızlığın önemini anlatarak öğrencilere nasihatte bulundu ve başarılar diledi.