MÜSİAD Düzce Dost Meclis Toplantısını, İş-Kur İl Müdürü Hasan Ali Subaşı ve KOSGEB Müdürü Asım Türkmen’in katılımı ile gerçekleştirildi.
MÜSİAD Başkan Yardımcısı Serkan Verep’in yeni açtığı Çeşnigah restoranda gerçekleştirilen MÜSİAD Dost Meclisi Toplantısı geniş katılımla yapıldı.
Program, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak’ın selamlama konuşmaları ile başladı. Çakmak, MÜSİAD’ın yaptığı çalışmalar ve gelecekte yapılacak faaliyetler hakkında da bilgiler verdi.
İsmail Çakmak, “17 Mayıs’ta Genel Başkanımız Nail Olpak’ın ve diğer MÜSİAD başkanları ve üyelerinin katılımı ile Düzce’de geleneksel rafting organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Bir sonraki dost meclisi toplantımızı TUBİTAK ve MARKA destekleri hakkında yapmayı planlamaktayız. Kardeş şube olarak belirlediğimiz MÜSİAD Çin Başkanını Zan Zıplar‘ın katılımı ile Çin ve Ticaret konusunu tecrübe paylaşım toplantısı adı altında işleyeceğiz” dedi.
Ortak satın alma anlaşmalarına da değinen Çakmak “Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, üyelerimize katkı sağlayacak ortak satın alma anlaşmaları yapmaktayız” dedi.
İsmail Çakmak’ın konuşmasının ardından KOSGEB Müdürü Asım Türkmen KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verdi.
Türkmen, KOBİ’lere KOSGEB aracılığı ile 2012 yılında 1 milyon TL, 2013 yılında 1 milyon 776 bin TL, 2014 yılında 2 milyon 976 bin TL ve 2015 yılının ilk 3 ayında ise 950 bin TL destek sağlandığını söyledi.
Türkmen’in ardından kürsüye İş-Kur Müdürü Hasan Ali Subaşı katılımcılara İş-Kur’un sunmuş olduğu teşvik ve destekleri anlatırken işbaşı eğitimi üzerinde duruldu. Toplantı Şubaşı’nın katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından son buldu.