Düzce Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü dolayısıyla 315 öğrenci için Çanakkale Gezisi düzenlendi. Düzce’den Çanakkale’ye doğru hareket eden 7 otobüs, Çanakkale Destanının yazıldığı topraklarda şehitlerimize dua etti. “Birlik ve beraberliğimizin devamı için çocuklarımıza, gençlerimize tarihimizi, geçmişimizi iyi anlatmak gerektiğine inanıyorum" diyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl Dönümünde 315 öğrenciyi Çanakkale’ye yolcu etti.
Düzce Belediye Meydanından Çanakkale Destanının yazıldığı topraklara doğru yola çıkan 7 otobüs, ilk olarak Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyalarını ziyaret etti. Türk milletinin inanç, azim ve dayanışma öyküsünün yazıldığı Çanakkale’ye giden heyet, Seyit Onbaşı Anıtı, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Şehitliği, Altı Tepe Köyü Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Kodu, Meçhul Asker Anıtı, Ertuğrul Tabyası, Yahya Çavuş ve Arkadaşlarının Şehitliği, Zığındere, Kocadere, Bomba Sırtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Anzak ve İngiliz Mezarlıkları, Arıburnu Yaylaları, Kabatepe Müzesi gibi Çanakkale Zaferi’nin izlerini taşıyan yerleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş esnasında şarapnel parçasının isabet ederek saatinin parçalandığı yer olarak bilinen Conkbayırını gezdi.
Başkan Yardımcısı Ali Güney’in ve Düzce Belediyesi Meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen gezide öğrenciler, Çanakkale Savaşının stratejik noktalarını heyecanla gezdi, duygusal anlar yaşadı.
Düzce’den Çanakkale’ye şehitlerimize dua etmeye giden heyet, 57. Piyade Alayı Şehitliğinde Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’ndan Çanakkale Destanını dinledi.
Alanda konuşma yapan Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Güney ise Çanakkale ruhunu Düzce’de yaşatmak için Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerden bahsetti.
Ali Güney, "Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş ev sahipliğinde düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümünde bizler, Çanakkale Savaşında mücadele eden Düzceli şehitlerimizin torunlarıyla bir araya geleceğiz, onlara şükranlarımızı sunacağız. 18 Mart’ta güne, Çanakkale için canını ortaya koyan çocuk yaştaki dedelerimiz gibi biz de, Çanakkale askerinin menüsü ile, yani, Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı ve ekmekle başlayacağız. Yine, etkinliklerimizin bir parçası olarak, 18 Mart’ta, Çanakkale Zaferi’ni anlatan fotoğrafların yer aldığı sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Yine, düzenlediğimiz panelde değerli profesörlerimizle birlikte Çanakkale’yi konuşacağız. Aynı günün akşamında dualarla şehitlerimiz yad edeceğiz. Bugün Çanakkale’deyiz. Çanakkale’ye gelmek, evlatlarımızın Çanakkale’yi görmesine vesile olmak bizim birinci vazifemizdi. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş için büyük önem arz ediyordu. Bu toprakları çocuklarımızla birlikte ziyaret etmek bizim boynumuzun borcudur. Birlik ve beraberliğimizin devamı için çocuklarımıza, gençlerimize tarihimizi, geçmişimizi iyi anlatmak gerektiğine inanıyorum. Bugün burada Yavuz Bahadıroğlu gibi değerli bir isimden Çanakkale Destanını dinliyor, Çanakkale’de çocuklarımızla birlikte tarihe yolculuk yapıyoruz. Saygıdeğer Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’e bize böyle bir gün yaşattığı için şükranlarımı sunuyor, Tarihçi Yazar Sayın Yavuz Bahadıroğlu’na da bugün burada bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda, mukaddes vatanımızı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi hürmetle ve rahmetle yad ediyor, saygı ve şükranla anıyorum" dedi.
Düzce’den Çanakkale’ye şehitlerimizi rahmet ve şükranla anmaya giden heyet, akşam yemeğinin ardından Düzce’ye doğru yola çıktı.