Belediye sınırları içinde belirlenen güzergahlarda yolcu taşıma izni verilen Servis Araçları için yetki Düzce Belediyesi’nde olacak. Servis araçları Düzce Belediyesi tarafından belirlenen yönetmelik çerçevesinde hareket edecek.
S Plakalı Servis Araçları Yönetmeliği Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Servis araçlarının işletmelerinden verilen hizmetten yararlananlara kadar tüm konular yönetmelik kapsamında belirlendi.
Servis araçlarının yönetmelik uygulaması ve denetlemesi Düzce Belediyesi tarafından yapılacak. Meclisten oybirliği ile geçen yönetmeliğe göre araçlarını servis aracı olarak çalıştırmak isteyenler Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’ne başvurarak başvuru formu dolduracaklar. İlk başvurular yılın herhangi bir çalışma gününde, yenileme başvuruları ise yılın Ağustos ve Eylül aylarında yapılabilecek. Özel servis araçlarında, okul servis aracı hizmet yönetmeliği ve kamu kurum ve kuruluşları personel servis hizmet yönetmeliği esas alınacak. Servis araçlarının sayısının belirlenmesi, tahdit getirilmesi, plaka izni verilmesi Düzce belediyesi yetkisinde olacak.
Bunun yanı sıra güzergah izin belgesi ve özel servis aracı çalışma ruhsatı harcı belediye meclisi tarafından belirlenecek. Yönetmeliğe göre mevcut durumda çalışmakta olan şoförler odası, kooperatifler ve ticaret odası kayıtlı bulunan servis aracı olarak çalışan minibüs, midibüs ve otobüslere özel servis aracı çalışma ruhsatı öncelikli olarak verilecek.