Doğa, Hayvan, İnsan Hepsi Can Derneği (Dohaycan Derneği) tarafından Nisan ayında Milli Eğitime bağlı okullarda “Yaşam Bir Bütündür” Projesi kapsamında sokak hayvanlarının sorunları anlatılarak, konu ile ilgili olarak resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi.
Atatürk Okulu Resim Öğretmeni Recep Ali Tanış, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Oktay, Huzurevi Müdiresi Psikolog Dilek Aydoğan Direk, Belediye Veteriner Hekimi Ufuk Göktaş ve Dohaycan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Derya Çolpan’dan oluşan seçici kurul, Nimet-Bekir Özkök Kültürevi’nde toplanarak yarışmaya katılan yüzlerce resim arasından, ilkokul ve ortaokul birinci, ikinci ve üçüncülerini seçtiler. Fotoğraf dalında yarışmaya uygun resim bulunmadığından yarışmaya katılan bir öğrenciye birincilik ödülünün verilmesine karar verildi.
Yarışmaya ise Cumhuriyet İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Hamiyet Sevil İlkokulu, Osmaniye İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Mustafa Açıkalın Ortaokulu, Anadolu Lisesi.
YARIŞMAYI KAZANANLAR 23 MAYIS TARİHİNDE İLAN EDİLECEK
Yarışmanın sonuçları 23 Mayıs Tarihinde Kültürevi’ne yapılacak açılışta ilan edilecek. İlkokullar arası resim birincisine Erdeniz Kafeterya’nın sponsor olarak hediye ettiği Tablet Bilgisayar, Ortaokullararası resim birincisine Aslan İnşaat tarafından hediye edilen Fotoğraf Makinası, Fotoğraf ödülüne layık görülen katılımcıya da Hacı Yusuflar Mahalles Muhtarı Lütfü Özcan tarafından hediye edilen kol saati verilecek. İkinci ve üçüncü olan öğrencilere ise Name Pansiyon tarafından hediye edilen sulu boya seti armağan edilecektir.
Ayrıca, Dohaycan Derneği tarafından seçilen üç yarışmacıya mansiyon, yarışmaya katılan okulların müdürlerine teşekkür belgesi takdim edilecektir.