Yığılca Kaymakamlığı ve Yığılca Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yığılca Yelken Şenliği Hasanlar Baraj Gölü Dutlar Köyü Aydın Mahallesinde gerçekleştirildi. Yığılca’da gerçekleştirilen yelken şenliği etkinliklerine Vali Ali Fidan ve eşi Doç. Dr. Fatma Fidan, Milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Kurum ve Kuruluş Müdürleri yanı sıra siyasi parti temsilcileri katıldı.
Vatandaşların yoğun olarak katıldığı şenlik; mehteran takımı ve gençlerin folklor gösterileriyle başladı. Program kapsamında Yığılca’nın turizm değerlerinin anlatıldığı tanıtım konuşmaları gerçekleştirildi. Yelken Şenliği etkinliklerinde Düzce’nin turizm değerlerine vurgu yapan Vali Ali Fidan “Düzce’miz Ülkemizin en güzel illerinden birisidir. Tabiat harikası yerlerimiz var. Yığılca’da Hasanlar Barajında yelken yarışmamız var. Cumayeri ilçemizde rafting var. Akçakoca’da Mavi Bayraklı Sahilimiz var. Efteni Gölümüz var ve içinde 155 çeşit kuş türü var. Yaylalarımız, barajlarımız, kaplıca tesislerimiz var, mağaralarımız var. Gerçekten doğa harikası bir yörede yaşıyoruz, bunları tanıtmamız lazım. İnşallah bu şenlikler bu güzel ilçemizin tanınmasına ve tanıtılmasına katkısı olur. Bu şenlikte bizlere misafirperverlik gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Hasanlar Barajında bulunan kanolar, Vali Ali Fidan’ın beyaz bayrak işaretiyle yarışa başladı. Kanoların yarışının yanı sıra yelkenlilerde barajda yer aldı. Şenliğe katılan vatandaşlarda çocuklarıyla birlikte uçurtmalar uçurarak alanı renklendirdiler. Hasanlar Barajında yarış devam ederken, Vali Ali Fidan ve konuklar sürat tekneleriyle yarışmacılara eşlik ettiler. Program sonunda şenlik alanında yapılan yöresel ikramlardan dolayı Vali Ali Fidan ve eşi Doç. Dr. Fatma Fidan, Yığılcalı bayanlara teşekkür etti.