Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, Kobani bahanesiyle bölgenin savaş alanına dönüştüğünü belirterek, “6-7 Ekim olaylarını Allah bir daha yaşatmasın” dedi.
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Parlak çalışanların Mirac Kandili’ni kutladı. Ardından Seyrantepe Caddesi ve Diyarbakır Elazığ karayolu üzerinde bulunan sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Parlak’a çok sayıda Ak Partili eşlik etti. Yürüyüş güzergahı boyunca karşılaştığı vatandaşları da selamlayıp hal hatır soran Parlak’a esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AK Parti olarak, esnafı sadece seçimden seçime hatırlayan değil, her zaman onların yanında olan bir zihniyete sahip olduklarını ifade eden Parlak, “Halkımızın arasından da hiç çıkmadık. Diyarbakır’a büyük yatırımların kazandırılması için gecemizi gündüzümüze kattık. Yeni dönemde de inşallah, Diyarbakır halkının takdiriyle, yeni hizmetlere damga vuracağız. Daha güçlü bir şehir hedefimiz var. Halkımızın ilgisi de bunu gösteriyor, Allah bu ilgi ve teveccühe layık olmayı nasip etsin. Yeni dönemde Diyarbakır’ın geleceği parlak” dedi.
Gittikleri yürüyüş güzergahı boyunca 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan talihsiz olaylardan işlerinin durumu ile ilgili sıkıntılar yaşayan esnafla sohbet eden Parlak, “Allah bir daha böyle günleri bize göstermesin. Daha güçlü ve yeni Türkiye için eşitlik temelinde kardeşliğin gücü olan Ak Parti ile şimdilerde ılımlı bir hava var, inşallah bu olumlu süreç devam eder ve esnaf daha rahat nefes alır. Sizin ve diğer esnaf kardeşlerimizin de destekleriyle partimizi yüzde 50’nin üzerinde bir oyla iktidara taşıyacağız. İşte o zaman herkes gerçek anlamıyla rahat bir nefes alacak" dedi.
Esnaf ziyareti sonrası Hazrolular Taziye evini ziyaret eden Parlak, seçim çalışmalarına Sur ilçesinde devam etti.